Προορισμοι

Εξόρμηση ΣΑΟΟ στο μαγευτικό τοπίο του Μαινάλου!

Μια εξαιρετική εξόρμηση στο μαγευτικό τοπίο του Κεντρικού Μαινάλου, όπου εναλλάσσεται η μαύρη πεύκη με το έλατο, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων.

Για πρώτη φορά περπατήσαμε μαζικά αυτό το νέο τμήμα του πράσινου μονοπατιού (Τρίπολη – Βυτίνα), που καθάρισε και σηματοδότησε ο ΣΑΟΟ το περασμένο καλοκαίρι. Κάτω από άριστες συνθήκες ξεκινήσαμε από την γραφική Αλωνίσταινα (1150 μ.), αφού πρώτα προσκυνήσαμε τον τάφο της Ζαμπίας Κωτσάκη, μητέρας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,  που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής και αποθέσαμε λίγα λουλούδια στο μαρμάρινο μνημείο της, απέναντι από την εκκλησία.

Στη συνέχεια ανηφορίσαμε προς το ιστορικό Διάσελο της Αλωνίσταινας. Μια μικρή και γρήγορη ομάδα κατευθύνθηκε στην Κοκκινόβρυση. Αφού διασχίσαμε ένα κομμάτι του ρέματος Μπαρμπά και ξεδιψάσαμε στην πηγή Αρτότση, φτάσαμε στην Βυτίνα (1030 μ.) μετά από  3.30 ώρες πορείας.  

Τα άφθονα  και διαφορετικών ειδών μανιτάρια που ήταν διάσπαρτα στο μονοπάτι προσέλκυσαν την προσοχή όλων μας, ενώ οι γνώστες των μανιταριών έφυγαν με γεμάτες τις σακούλες τους!    

Φτάνοντας στη Βυτίνα, γευματίσαμε σε τοπικές ταβέρνες πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Τρίπολη.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.