Προορισμοι

winamp wmp real qt

Πληρότητα στο Βαλτεσινίκο-Ανεβαίνει ο αγροτουρισμός

Τι αναφέρει ιδιοκτήτης ξενώνα στην ορεινή Αρκαδία.

Δικαιωμένοι βγαίνουν, τελικά, όσοι επενδύουν στον τουρισμό που φέρνει σε επαφή τον επισκέπτη με τη φύση και τον πρωτογενή τομέα. Όπως αποδεικνύεται και τις ημέρες των εορτών, αρκετοί είναι αυτοί που επέλεξαν λύσεις ξενώνων σε περιοχές όπου υπάρχει περιθώριο δραστηριότητας στη φύση ή γνωριμίας με επιχειρήσεις που παράγουν αγροτικά προϊόντα.

Στην κορυφή των προτιμήσεων τις ημέρες αυτές βρίσκεται η Αρκαδία που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ζήσει ξεχωριστές εμπειρίες στις οροσειρές του Μαίναλου ή του Πάρνωνα. Στα γραφικά χωριά που βρίσκονται εκεί, μια σειρά από ξενώνες επενδύουν στη συνάντηση του επισκέπτη με την ελληνική φύση. 

Ο Θοδωρής Ρέππας, ιδιοκτήτης ξενώνα στο Βαλτεσινίκο της Ορεινής Αρκαδίας, αναφερόμενος στην εορταστική περίοδο, σημειώνει ότι «και αυτήν τη χρονιά έχουμε πληρότητα. Αυτό που άλλαξε τα τελευταία χρόνια είναι ο αριθμός των ημερών που έρχεται ένας επισκέπτης, καταγράφοντας σημαντική μείωση.

Ο κόσμος προσέχει πολύ περισσότερο πλέον τι θα ξοδέψει. Εμείς, πέρα από τη διαμονή, υποστηρίζουμε και τη δράση μέσα στη φύση, αφού έχουμε πολλά μονοπάτια σηματοδοτημένα, ενώ υπάρχουν και άλογα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος επισκέπτης. 

Ο Λούσιος ποταμός, αλλά και ο Λάδωνας δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει καγιάκ. Έχουμε, δηλαδή, μια σειρά προτάσεων για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν διαφορετικά. Πάντως, στις προτεραιότητες των Ελλήνων, αλλά και των ξένων επισκεπτών είναι η πεζοπορία».

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.