Σαν Σημερα: Προσωπα

"Αέρα!"

Σαν σήμερα, στις 16 Δεκεμβρίου του 1940, το δημοφιλές αμερικανικό περιοδικό Life, είχε έναν τσολιά στο εξώφυλλό του!

 

Πολύ λογικό, καθώς τότε ένα κύμα φιλελληνισμού κατέκλυζε τις Η.Π.Α., λόγω της αντίστασης που επέδειξε ο ελληνικός στρατός απέναντι στην ιταλική εισβολή αλλά και οι συντριπτικές νίκες στην αλβανική μεθόριο.

 

Να σημειώσουμε πως εξώφυλλα σαν κι αυτό, είχαν ως σκοπό να προκαλέσουν τη συμπάθεια της αμερικανικής κοινής γνώμης για τις χώρες που βρίσκονταν απέναντι απ' τις χώρες του "Άξονα" (Γερμανία και Ιταλία).

 

Απώτερος στόχος η εγκατάλειψη της λογικής του "απομονωτισμού" και η "λαϊκή συναίνεση" σε μια ενδεχόμενη συμμετοχή των Η.Π.Α. στον πόλεμο.

 

Τελικά, "χρειάστηκε" και η..."βοήθεια" των Ιαπώνων- βλέπε Περλ Χάρμπορ- για να καταφέρει ο Ρούζβελτ να επιτύχει τον σκοπό που, απ' την πρώτη στιγμή, είχε θέσει: Να καταστήσει τις Η.Π.Α. την πρώτη δύναμη στον πλανήτη.... 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.