Σαν Σημερα: Προσωπα

Η τραγωδία του Norman Atlantic

Καίγεται από πυρκαγιά το πλοίο Norman Atlantic υπό αδιευκρίνιστη αιτία στην Αδριατική θάλασσα σαν σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2014. 

 

Τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου 2014, το οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic» που είχε μισθωθεί από την εταιρεία ΑΝΕΚ Lines και εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, βρίσκεται στον πορθμό του Οτράντο στην Αδριατική θάλασσα όταν ξεσπά πυρκαγιά στο γκαράζ του.

 

Η ώρα είναι λίγο πριν τις έξι, το πλοίο έχει ήδη ταξιδέψει για μισή ώρα από την αναχώρηση του από την Ηγουμενίτσα και το ακριβές σημείο του δυστυχήματος είναι 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

 

Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης που στήνεται για να διασωθούν οι επιβαίνοντες δεν μπορεί να αποτρέψει τον επιβεβαιωμένο θάνατο 12 ανθρώπων, ενώ ακόμη 18 αγνοούνται μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά.

 

Το σκάφος Europa Cruise της Minoan Lines έσπευσε να συνδράμει. Ήταν το πρώτο επιβατικό πλοίο που έφτασε στην περιοχή του τραγικού ναυαγίου και οι περισσότεροι από τους διασωθέντες περισυναλλέγησαν από το πλοίο των Μινωικών γραμμών. 

 

Δυο χρόνια μετά, τα ερωτήματα για την ναυτική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, παραμένουν αναπάντητα.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.