Σαν Σημερα: Προσωπα

VALENTINO ROSSI: "Ο πιο γρήγορος γιατρός"

Ο Valentino Rossi είναι Ιταλός επαγγελματίας οδηγός μοτοσικλέτας αγώνων και εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του, το Νο46 και το κίτρινο χρώμα. Τον διακρίνουν τα κράνη-ζωγραφικοί πίνακες και οι εκκεντρικοί πανηγυρισμοί. Ήταν ο πρώτος πρωταθλητής μοτοσικλέτας που μπήκε σε λίστα του Forbes. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο διάσημος αναβάτης του MotoGP.




Το όνομα Valentino δεν του δόθηκε γιατί γεννήθηκε δύο ημέρες (16 Φεβρουαρίου 1979) μετά την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και οι γονείς του ήταν τρελά ερωτευμένοι, όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Valentino ονομαζόταν ο καλύτερος φίλος του πατέρα του, Gaziano που πνίγηκε σε νεαρή ηλικία. Εκείνος ο Valentino ήταν που βοήθησε τον πρεσβύτερο Rossi να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να ακολουθήσει καριέρα στις μοτοσικλέτες.



Ο Valentino γεννήθηκε στο Ούρμπινο, τη γενέτειρα του Ραφαήλ, αλλά μεγάλωσε στην πασίγνωστη πια Ταβούλια. Οι γονείς του, Graziano και Stefania (τοπογράφος στο επάγγελμα) χώρισαν όταν ο μοναχογιός τους ήταν έντεκα ετών. Ο Valentino έχει δύο μικρότερα ετεροθαλή αδέρφια, την Klara (από τον γάμο του πατέρα του) και τον 12χρονο Louka (από τη μητέρα του). Στις 21 Οκτωβρίου ο πατριός του Valentino, ο Mauro Teci αφαίρεσε την ίδια τη ζωή του.

 


Ο Graziano Rossi δεν υπήρξε σπουδαίος αναβάτης, αλλά ήταν... ιδιαίτερος. Έπαιρνε πολλά ρίσκα, μπορούσε να οδηγεί τον αγώνα και μετά να έχει πτώση. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1982 με ένα σοβαρό ατύχημα στην Ίμολα, όταν έτρεχε στα 250cc με την ομάδα του Giacomo Agostini. Όταν ο γιος του κατέκτησε το 2001 το πρωτάθλημα στα 500cc, κράτησε τον όρκο του και κούρεψε τα μακριά μαλλιά του.

 

Μία πανέμορφη Ιταλίδα βάζει φτερά στον Valentino Rossi. Η Linda Morselli βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια στο πλευρό του Valentino, που δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί της. Ο "Ντόκτορ" αποκάλυψε μάλιστα στην εφημερίδα "Gazzetta dello Sport", ότι "τα επόμενα δέκα χρόνια θέλω να κάνω με την Linda ένα παιδί". Η 27χρονη εργάζεται ως μοντέλο και λατρεύει και η ίδια την ταχύτητα, ενώ γνωρίστηκε με τον Valentino το 2008 στο Grand Prix του San Marino.

 



Η πρώτη φορά που ο Valentino έκανε βόλτα με αγωνιστική μοτοσικλέτα είναι αξιομνημόνευτη: Κατέληξε σε δύο πτώσεις. Αυτό έγινε την άνοιξη του 1993 στο Ματζιόνε με μία μοτοσικλέτα Cagiva 125. Για την ιστορία τερμάτισε 9ος εκείνο το σαββατοκύριακο. Το 1994 πήρε την πρώτη νίκη του στη Monza. To 1995 έτρεξε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Aprilia. Με την ιταλική εταιρεία στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1997 (125cc) και το 1999 (250cc).



Τον χειμώνα του 1999 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Honda. Δεν ήταν διατεθειμένος να πει το ναι στους Ιάπωνες, αν δεν εξασφάλιζε τη συνεργασία με τον Αυστραλό αρχιμηχανικό Jeremy Burgess. Ο Rossi τον έχει χαρακτηρίσει ως τον σημαντικότερο άνθρωπο στην καριέρα του. Η μετακόμιση του από τη Honda στη Yamaha στο τέλος του 2003 αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η νίκη στον πρώτο του αγώνα στη Νότια Αφρική το 2004, τη "μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου", όπως την έχει χαρακτηρίσει. Ο Possi πήγε στη Yamaha, γιατί όταν βρισκόταν στη Honda, οι αντίπαλοι του ισχυρίζονταν ότι κερδίζει γιατί πολύ απλά έχει στα χέρια του την καλύτερη μοτοσικλέτα.
 


Το 2005 πραγματοποίησε "μυστικές" δοκιμές με τη Ferrari στο Φιοράνο. Το 2006 συμμετείχε σε επίσημα τεστ της Ferrari στη Βαλένθια. Η ιστορία αναφέρει ότι ήταν 0.6 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Michael Schumacher! Την εισβολή του στη Formula 1 δεν είδαν με καλό μάτι ο τιμωρημένος πλέον Flavio Briatore και ο Fernando Alonso της Renault.

 

Το 2013 επέστρεψε με διετές συμβόλαιο στη Γιαμάχα, με την οποία ολοκλήρωσε μία αρκετά καλή σαιζόν. Το 2014 ήταν ακόμα καλύτερος από το 2013, αφού με 2 νίκες (Γκραν Πρι Σαν Μαρίνου και Γκραν Πρι Αυστραλίας) και συνολικά 13 βάθρα τερμάτισε δίκαια τη χρονιά στη δεύτερη θέση με 295 βαθμούς. Το 2015 είναι μέχρι στιγμής μια ονειρική χρονιά για το "Γιατρό", καθώς βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας σημειώσει σε 8 αγώνες 3 νίκες και μην έχοντας τερματίσει ούτε μία φορά εκτός βάθρου (3 νίκες, 2 δεύτερες θέσεις, 3 τρίτες θέσεις).


http://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2015/10/ROSSI-MARQUEZ.jpg

 

Γιατί όμως τον φωνάζουν "Γιατρό";



Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά υπάρχουν κάποιες πιθανές εξηγήσεις και εσείς μπορείτε να διαλέξετε αυτήν που σας αρέσει περισσότερο!

1) Η πρώτη έχει να κάνει με την ακρίβεια που οδηγεί και ιδιαίτερα την ακρίβεια και το "κρύο αίμα" που έχει όταν κάνει προσπεράσματα. Τέτοια όσο ένας γιατρός έχει στις επεμβάσεις που κάνει.

2) Η δεύτερη αναφέρει πως ο Rossi με τους τίτλους που πήρε έχει πλέον "δοκτοράτο" στις επιτυχίες και άρα... doctor και γιατρός!

3) Η τρίτη αναφέρει πως ο Ιταλός οδηγός πήρε αυτό το παρατσούκλι το οποίο στην χώρα του χρησιμοποιείται για όσους χαίρουν σεβασμού.

 

 https://static-secure.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2015/6/26/1435337969190/Valentino-Rossi-in-Assen-009.jpg

 

 Oι εκκεντρικοί πανηγυρισμοί και οι ιδιαιτερότητες του Rossi

Από το 1997 ξεκίνησαν οι εκκεντρικοί πανηγυρισμοί του Rossi με τα σκετσάκια που προετοίμαζε με τα μέλη του fun club του. Το διασημότερο είναι η τουαλέτα στη Χερέθ το 1996 (σταμάτησε στον γύρο του θριάμβου, κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα και μπήκε στη χημική τουαλέτα των θεατών). Το αγαπημένο του είναι η Κλόντια Σ(κ)ίφερ, μία blow up κούκλα που έκανε μαζί του τον γύρο του θριάμβου στο Mugello, θέλοντας να διακωμωδήσει τη σχέση του μεγάλου αντιπάλου τουMax Biaggi, με τη Naomi Campbell.

 

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Rossi. Το Νο46 και το κίτρινο χρώμα. Τον αριθμό αυτό (δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Νο1 του παγκόσμιου πρωταθλητή αν και υπάρχει κάπου στα δερμάτινα του) τον επέλεξε για να τιμήσει τον πατέρα του (έτρεχε με αυτόν τον αριθμό τη χρονιά που γεννήθηκε ο γιος του). Το κίτρινο είναι το επίσημο χρώμα του Rossi και του fun club του.

 

Μία άλλη ιδιαιτερότητα που κληρονόμησε από τον πατέρα του είναι τα κράνη-ζωγραφικοί πίνακες. Όπως και του Graziano, έτσι και τα κράνη του Valentino επιμελείται ο σχεδιαστής Aldo Drudi. Το διασημότερο είναι το "Χαβάη" το οποίο παρουσίασε στο Μουτζέλο το 2001.


 

Παλιότερα συνήθιζε να αλλάζει χρώμα στα μαλλιά του σε κάθε αγώνα. Είναι προληπτικός και ακολουθεί το ίδιο δρομολόγιο πριν ανέβει στη μοτοσικλέτα: Πιάνει το σκουλαρίκι του, κάνει μασάζ στα μάτια, "στρώνει" τα φρύδια με σάλιο, φοράει το κράνος και τα γάντια (τα παίρνει από τα χέρια του Ούτσο) και πλησιάζει τη μοτοσικλέτα πάντα από δεξιά. Σκύβει, πιάνει με το δεξί χέρι το μασπιέ. Λένε ότι μιλάει στη μοτοσικλέτα, αλλά ο ίδιος το έχει διαψεύσει.

 

 

ΠΗΓΗ: sport24.gr/ mentality10.com/ gazzetta.gr/ el.wikipedia.org

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.