Σαν Σημερα: Προσωπα

ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ: Ένας γνήσιος καλλιτέχνης

Ο Σάκης Μπουλάς ήταν ηθοποιός με γνήσια λαϊκή αμεσότητα, ερμηνευτής με μια ξεχωριστή χροιά στην φωνή, σόουμαν μα πάνω απ’ όλα ένας γνήσιος καλλιτέχνης. Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

 

 

Ο Σάκης (Αθανάσιος) Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Πειραιά, απ’ όπου καταγόταν η οικογένειά του. Πνεύμα ανήσυχο από τα μικράτα του, επέλεξε τον καλλιτεχνικό δρόμο, αντί τη δικηγορία, όπως ήταν ο διακαής πόθος της οικογένειάς του.


Λάτρης του "ωραίου φύλου", δήλωνε κατ’ επανάληψη ότι δεν έκανε για σύζυγος, καθώς θεωρούσε τον εαυτό του «γεννημένο εργένη». Αν και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας δύο φορές, οι γάμοι του κατέληξαν σε διαζύγια.

 

Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Ούστα ήταν το τελευταίο 1,5 χρόνο δίπλα στον Σάκη Μπουλά και εκτός από τα ερωτικά της συναισθήματα προς αυτόν, είναι και το άτομο που τον βοήθησε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

 

http://air.news.gr/cov/ou/outsa_2014_11_27_10_35_59_b2.jpg


Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τον καρκίνο, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Μέχρι και λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του εμφανιζόταν στην "Ακτή Πειραιώς", συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση "ΓκαΓκαΝτίν: Οι γενναίοι της νύχτας", πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη. Διέκοψε τις εμφανίσεις του, όταν η υγεία του επιδεινώθηκε.

 

Εισήχθη στο νοσοκομείο "Υγεία", όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Φεβρουαρίου 2014. Στην κηδεία του παρέστησαν πολλές προσωπικότητες της ηθοποιίας, της μουσικής σκηνής αλλά και απλός κόσμος.


 

Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή τη δεκαετία του ‘70 από τα εναλλακτικά μουσικά στέκια. Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα "Σούσουρο", όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα. Συνέχισε στο "Αχ Μαρία" στα Εξάρχεια, τη θρυλική σκηνή όπου για δέκα χρόνια (1980-1990) λειτούργησε μια τρελή και ανατρεπτική παρέα με τον ίδιο, τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Ισιδώρα Σιδέρη, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τη Σοφία Βόσσου.


Το 1976 είχε την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο, ως αφηγητής στο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Συμεών Καπετανάκη "Αρκάδι 1866" κι ένα χρόνο αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση, στην κωμική σειρά της ΕΡΤ "Μια υπέροχη γλωσσού".

 

Άτομο με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, ο Σάκης Μπουλάς διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους ως ηθοποιός. Στο θέατρο δεν πρόλαβε να παίξει, γιατί, όπως έλεγε χαριτολογώντας, "θα το κάνω όταν μεγαλώσω"!

 

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2014/02/sakis-mpoulas.jpg


Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως: "Ο Δράκουλας των Εξαρχείων" (1983), "Ντελίριο" (1983), "Η Αγάπη είναι ελέφαντας" (2000), "Λουκουμάδες με Μέλι" (2004) και "Ηθικόν Ακμαιότατον" (2005).

 

Στην τηλεόραση αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το μεγάλο κοινό για τις ερμηνείες του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: "Κουφώματα" (ΕΡΤ, 1988), "Δέκα λεπτά κήρυγμα" (Mega, 2000), "Σαββατογεννημένες" (Mega, 2003) και "Πενήντα - Πενήντα" (Mega, 2005).  Διακρίθηκε, επίσης, στην παρουσίαση τηλεπαιγνιδιών στη χρυσή εποχή τους, τη δεκαετία του ‘90 ("Κάνε ό,τι Κάνω", "Πάρτα Όλα").


O Σάκης Μπουλάς ασχολήθηκε με επιτυχία και με το τραγούδι. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει πέντε δίσκους: "Μπουλάς - Ελλάς" με τις μεγάλες επιτυχίες "Μπανάκι Μανάκι" και "Το Φλασάκ" (1986), "Ας πρόσεχες" (1987), "Ζαμανφού", (1992), "Έκθεση ιδεών" με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000), ενώ συνεργάστηκε με συνθέτες, όπως ο Μιχάλης Γρηγορίου "Ανεπίδοτα γράμματα", ο Θάνος Μικρούτσικος ("Καντάτα για τη Μακρόνησο"), ο Μίμης Πλέσσας ("Λουκιανού διάλογοι") και ο Διονύσης Σαββόπουλος "Αχαρνής".

 

 

 

 "Δεν μπαίνετε κύριε. Είμαστε ρεζερβέ": Τα λόγια που ήθελε να ακούσει από τον Άγιο Πέτρο ο Σάκης Μπουλάς


Ο Σάκης Μπουλάς είχε δώσει μια συνέντευξη στον Γιάννη Χατζηγεωργίου το 2010, μιλώντας χιουμοριστικά, αλλά και με σοβαρότητα, για όλα εκείνα που θα ήθελε να κάνει την τελευταία μέρα της ζωής του. Δυστυχώς για εκείνο, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες που εκείνος είχε στο μυαλό του για την τελευταία μέρα ζωής του.


Από τι θα προτιμούσατε να "πάτε";  Από φυσικά αίτια: Κάνοντας σεξ.

Αν σας ζητούσαν να παρουσιάσετε ένα θεατρικό έργο από την κόλαση, ποιο θα ήταν αυτό; Τον "Φάουστ", για να τα χω καλά με το αφεντικό.

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχετε κάνει μέχρι τη στιγμή που έχετε "φύγει"; Που αγάπησα παράφορα!

Ποια είναι η ιδανική γυναίκα που θα θέλατε να έχετε συντροφιά σας στον παράδεισο; Την κυρία Μαρίκα Μητσοτακη, γιατί μαγειρεύει υπέροχα.

 

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2014/02/%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%82.jpg

 

Ποια θα θέλατε να ήταν η πρώτη κουβέντα που να σας έλεγε ο Άγιος Πέτρος;  "Δεν μπαίνετε κύριε. Είμαστε ρεζερβέ".

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη κληρονομιά που αφήνετε στη γη; Το 50-50, τις Σαββατογεννημένες κι όλα τα υπόλοιπα αριστουργήματα που έχω ερμηνεύσει αριστουργηματικά, με το απίστευτο ταλέντο μου και την απίστευτα αριστουργηματική ερμηνευτική μου δεινότητα.

Τι μετανιώνετε που είπατε όσο βρισκόσασταν στη γη; "Σ αγαπώ σαν τρελός!".

Τι μετανιώνετε που δεν είπατε; "Ε, άει στο διάολο, αγάπη μου!".

Ποια μεγάλη μεταφυσική απορία ανυπομονείτε να σας λυθεί; Υπάρχουν εξωγήινοι;

Με ποιο διάσημο πρόσωπο που βρίσκεται στη κόλαση ή στο παράδεισο θα προσπαθήσετε να κάνετε κουβέντα μαζί του; Εάν πάω στην κόλαση με τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εάν πάω στον παράδεισο με τη Ζιζέλ.

Ποια υπόσχεση/ υποχρέωση πασχίζετε να τακτοποιήσετε, λίγο πριν φύγετε; Να κόψω πάλι το τσιγάρο.

Ποιος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλετε να αποχαιρετήσετε στη γη; Ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Τι θα θέλατε να πάρετε μαζί σας εκεί που "πάτε";  Μια αφίσα της Καλομοίρας.

 

 

 

Ο Μπουλάς είχε πληρώσει το τραπέζι της κηδείας του


Όπως είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σάκης Μπουλάς είχε επισκεφτεί το εστιατόριο που βρισκόταν κοντά στο κοιμητήριο και είχε πληρώσει το γεύμα τους, πράγμα που τους είπε ο ίδιος ο μαγαζάτορας.


"Μείναμε όλοι μας άφωνοι, διότι μετά από την κηδεία, πήγαμε σε παρακείμενο μαγαζί για την ψαρόσουπα, για την κλασική "μακαριά". Και τι μας λένε; Ο μακαρίτης είχε πάει πριν από μέρες στον μαγαζάτορα "μετά την κηδεία μου", λέει, "θα έρθουν εδώ 40-50 φίλοι, τι μενού θα βγάλεις και πόσο κάνει;". "Ελάτε κύριε Μπουλά", είπε ο μαγαζάτορας, "τι πράγματα είναι αυτά;". "Τι μενού θα βγάλεις και πόσο θα κάνει; 40- 50 κεφάλια". "Σας παρακαλώ κύριε Μπουλά, αν o μη γένοιτο, θα κάνω εγώ το κέρασμα". "Όχι, 40-50 κεφάλια, πόσο κάνει;". Πλήρωσε τη μακαριά, μείναμε άφωνοι", είπε ο τραγουδοποιός.

 



ΠΗΓΗ: sansimera.gr/ newpost.gr/govastileto.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.