Σαν Σημερα: Προσωπα

Κάντο όπως ο Chuck Norris!

Αμερικανός ηθοποιός και μάστερ των πολεμικών τεχνών. Μίκρος ήταν ντροπαλός και δεν τα κατάφερνε ούτε στα μαθήματα ούτε στα αθλήματα, στο σχολείο όλοι τον πείραζαν. Ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του, οι οποίοι του κόλλησαν το παρατσούκλι "Chuck", δηλαδή σφικτός. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Chuck Norris.



Γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1940. Στο σχολείο όλοι τον πείραζαν. Ο μικρός Ray Norris ήταν πάντα ντροπαλός και δεν τα κατάφερνε ούτε στα μαθήματα ούτε στα αθλήματα. Δεν έδινε όμως σημασία. Αυτό που τον πλήγωνε ήταν τα σχόλια που έκαναν οι συμμαθητές του για την ινδιάνικη καταγωγή του, από τη φυλή των Τσερόκι. Συχνά ο Ray ονειρευόταν ότι ήταν δυνατός και τους έδερνε όλους. "Κάποια μέρα θα σας δείξω εγώ" μονολογούσε διαρκώς.


Που να ήξερε τότε ότι τα όνειρα καμιά φορά γίνονται πραγματικότητα. Ο αλκοολικός πατέρας του είχε χωρίσει από τη μητέρα του όταν ήταν 12 ετών και ως το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, βοηθούσε συνέχεια τα δύο μικρότερα αδέρφια του. Με χίλια βάσανα κατάφερε να τελειώσει το Λύκειο και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να παντρευτεί με τον παιδικό του έρωτα Diane Holchek, με την οποία έζησαν μαζί για 30 χρόνια.

 

 http://nickadamsinamerica.com/wp-content/uploads/2014/07/chucknorris2.jpg

 

Το 1958, αμέσως μετά το γάμο ( ο Chuck Norris έχει πέντε παιδιά και τρία εγγόνια), κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως αερονόμος. Υπηρέτησε στον πόλεμο της Κορέας. Ο Ρέι ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του, οι οποίοι σύντομα του κόλλησαν το παρατσούκλι "Chuck", δηλαδή σφικτός.

 

Εκείνη την εποχή στην Κορέα αναπτυσσόταν όλο και περισσότερο μια νέα πολεμική τέχνη, το Tang Soo Do Moo Duk Kwan, από τον Grandmaster Hwang Kee. Ο νεαρός Chuck γοητεύθηκε από τις φόρμες και τις τεχνικές αυτοάμυνας και επίθεσης και παρακολούθησε μαθήματα. Εκπαιδευτής του ήταν ένας θρύλος της τέχνης, ο Grandmaster Jae Joon Kim.

 

Μετά την επιστροφή του στην Αμερική συνέχισε να υπηρετεί στη βάση της Καλιφόρνιας, όπου ανέλαβε καθήκοντα εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών στους αεροπόρους. Το 1962 αποστρατεύθηκε και δύο χρόνια αργότερα ίδρυσε δική του σχολή. Παράλληλα, έπαιρνε μέρος σε αγώνες, αλλά αν και καλός δάσκαλος, έχανε συνέχεια. Από το 1966 και μετά όμως βελτιώθηκε πολύ και ήταν σχεδόν ανίκητος σε όποιο τουρνουά και αν συμμετείχε.

 

 http://www.tctelevision.com/elnoticiero/sites/default/files/img-articulo/chuck_norris.png

 

Κέρδισε διαδοχικά το Εθνικό Πρωτάθλημα Καράτε των ΗΠΑ, το Πρωτάθλημα των All stars, το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Καράτε, το Διεθνές Πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μεσαίων Βαρών, και πολλά άλλα. Συνολικά είχε ρεκόρ 65 νίκες και 5 ήττες νικώντας μεταξύ άλλων διάσημους δασκάλους και αθλητές, έως την απόσυρσή του το 1974.

 

Το 1969 κατάφερε το ακατόρθωτο. Ήταν ο καρατέγκα που κέρδισε τρεις διαφορετικούς τίτλους σε μια χρονιά (Triple Crown) και ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Black Belt, ως Μαχητής της Χρονιάς. Η φήμη του είχε εξαπλωθεί παντού και ο επί έξι χρόνια ανίκητος πρωταθλητής, είχε πλέον 32 σχολές στις πολιτείες της Αμερικής.

 

Σε ηλικία 32 ετών αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη στροφή στη ζωή του και να κατακτήσει και το χώρο του κινηματογράφου. Δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να διαπρέψει στον χώρο του κινηματογράφου. Το ντεμπούτο το έκανε το 1969 στην ταινία του Dean Martin film, "The Wrecking Crew". Τρία χρόνια μετά πήρε μέρος στην ταινία Fury of the Dragon. Τότε γνωρίστηκε με τον Μπρους Λη στην Καλιφόρνια, όπου είχε και αυτός σχολή και τον κάλεσε να πάρει μέρος στην ταινία "The Way of the Dragon".

 

 http://a57.foxnews.com/global.fncstatic.com/static/managed/img/Entertainment/2010/876/493/Chuck%20Norris%201995%20kjdlaksd.jpg?ve=1&tl=1

 

Η σκηνή που παλεύουν στο Κολοσσιαίο θεωρείται ως σήμερα μια από τις πιο ιστορικές σκηνές αναμέτρησης στον κινηματογράφο και διαρκές θέμα συζήτησης για το ποιος θα νικούσε στην πραγματικότητα. Πολλές φορές πάντως οι δύο φίλοι προπονούνταν μαζί, καθώς απολάμβαναν την παρέα και αντάλλασσαν απόψεις για τις πολεμικές τέχνες. Συνέχισε με διάφορους μικρούς ρόλους που τον έκαναν πιο δημοφιλή και το 1977 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Breaker! Breaker!".

 

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ο σταρ έκανε πλέον τη μια ταινία πίσω από την άλλη δέρνοντας και τιμωρώντας τους κακούς της κοινωνίας. Στη συνέχεια σταμάτησε να δέρνει με χέρια και πόδια και άρχισε να κρατάει όπλο παίζοντας σε ταινίες όπως "Missing in Action 1 και 2", απειλώντας ανοιχτά την επιτυχία του Ράμπο με τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

 

 http://images.fandango.com/images/fandangoblog/chuck-norris-k%C3%B6pek.jpg

 

Όταν τα στούντιο κατάλαβαν ότι πουλούσε ως αλεξίσφαιρος υπέρ-στρατιώτης που μπορούσε να πυροβολεί και να κλωτσάει τρεις εχθρούς ταυτόχρονα, συνέχισαν να γράφουν ρόλους για αυτόν. Έτσι έκανε ταινίες όπως το σίκουελ Delta Force ενώ εδραιωνόταν στην τηλεόραση με τη σειρά "Walker, Texas Ranger", που ως αστυνομικός επέβαλε τον νόμο. Παλιά του τέχνη κόσκινο δηλαδή από τα χρόνια της Κορέας, όπου δεν είδε ούτε μια μάχη και δεν έριξε ούτε μια σφαίρα. Οι κριτικοί δεν έγραψαν ποτέ καλό λόγο για αυτόν, αλλά οι πιτσιρικάδες τον λάτρευαν.

 

http://www.manlymovie.net/wp-content/uploads/2014/11/norris.jpg

 

Ο άγνωστος Chuck Norris

 

Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης Chun Kuk Do (the Universal Way) και του αμερικανικού Tang Soo Do.
Κάτοχος μαύρης ζώνης του βραζιλιάνικου Jiu Jitsu.
Είναι ένας από τους τρεις Αμερικάνους που έχουν οκτώ νταν στο Τae kwon do και είναι ο πρώτος δυτικός που το κατάφερε. Το είδωλό του ήταν πάντα ο John Wayne.
Είναι δεινός παίκτης του γκολφ.
Έχει πάθος με την ταχύτητα και έχει κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα World Off Shore Powerboat.
Έχει τιμηθεί με το βραβείο "The Jewish Humanitarian Man of the Year Award".
Έχει δοθεί το όνομά του σε γέφυρα που συνδέει Σλοβακία και Αυστρία.
Έχει εκδώσει πολλές αυτοβιογραφίες και βιβλία για τις πολεμικές τέχνες.
Είναι μέλος Αμερικανικής Ένωσης που προωθεί τη Βίβλο στα σχολεία.
Έχει αφιερώσει μία ταινία του στον αδικοχαμένο αδερφό του.
Γελάει πάρα πολύ με τις ιστοσελίδες που γράφουν απίθανες ατάκες για αυτόν.

http://sjedi5.com/magazin/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/walker-texas-ranger.jpg

 

Eπειδή είναι σίγουρο ότι δεν χορταίνετε τον Chuck Norris, μάθετε και 30 "αλήθειες" γι’ αυτόν:


Ο Chuck Norris κάνει τα κρεμμύδια να κλαίνε!
Ο Chuck Norris κάνει διακοπές στην χαμένη Ατλαντίδα!
Ο Chuck Norris μπορεί να νικήσει στο Σκορ 4 σε μόνο 3 κινήσεις.
Ποιο είναι το κατοικίδιο του Chuck Norris; Ο King Kong!
Του Chuck Norris η λαμπάδα δεν λιώνει πότε!
Του Chuck Norris το one night stand κρατά 2 νύχτες!
Ο Chuck Norris έχει δαγκώσει το μήλο της Αpple!
Ο Chuck Norris δεν κάνει πους-απς. Σπρώχνει τη Γη προς τα κάτω!Ο Chuck Norris δεν κοιμάται. Περιμένει.
Ο Chuck Norris έχει μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές.
Ο Chuck Norris δεν φοράει ρολόι, γιατί ΑΥΤΟΣ αποφασίζει τι ώρα είναι.
Ο Chuck Norris έδωσε στη Μόνα Λίζα το διάσημο χαμόγελό της.
Ο Chuck Norris μπορεί να διαιρέσει με το 0.
Ο Chuck Norris χρειάζεται 10 λεπτά για να δει το "60 Minutes".
Ο Chuck Norris μπορεί να αγγίξει τον MC Hammer.
Ο Chuck Norris αποφασίζει ποια μέρα πέφτει η Τσικνοπέμπτη.
Ο Chuck Norris δεν "βλέπει νεκρούς". Φτιάχνει νεκρούς.
Η Γη δεν περιστρέφεται απλά γύρω από τον άξονά της, αλλά γυρνά κάτω από τα πόδια του Chuck Norris καθώς αυτός τρέχει.
O Chuck Norris έχει ήδη τετραγωνίσει τον κύκλο.
O Θεός συγχωρεί, ο Chuck Norris ποτέ.
Ο Chuck Norris έχει φτιάξει κύκλο με μόλις 300 μοίρες.
Ο Chuck Norris εξαφάνισε τον Τζων Αυλακιώτη. Με στριφογυριστή κλωτσιά στη μούρη.
Ο Chuck Norris δεν πιστεύει στον Θεό. Ο Θεός πιστεύει στον Chuck Norris.
Ο Θεός μπορούσε να δημιουργήσει τον κόσμο σε επτά ημέρες. Ο Chuck του έδωσε έξι.
Ο Chuck Norris έχει πάει στον Άρη. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ζωή εκεί.
O Chuck Norris μπορεί να στραγγαλίσει κάποιον με το καλώδιο ενός ασύρματου τηλεφώνου
Ο Chuck Norris γνωρίζει 32 τρόπους να σε σκοτώσει με ένα καλαμάκι του φραπέ.
Δεν είναι τυφώνας. Ο Chuck Norris φταρνίστηκε...
Ο Chuck Norris μπορεί να φάει μόνο ένα (Lays).
Ο Chuck Norris ξέρει ΠΟΥ πάει ο Καραμήτρος.
Όταν ο Chuck Norris ρωτάει τι χρωστάω; η Μέρκελ απαντά τίποτα αγόρι μου…



ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr/otherside.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.