Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Βλάχος

Δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας «Η Καθημερινή». 

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Ο Γεώργιος Βλάχος γεννήθηκε το 1886 στην Αθήνα, από ιστορική οικογένεια της πόλης, με δράση στην Επανάσταση του ‘21. Ήταν γιος του λογοτέχνη και πολιτικού Άγγελου Βλάχου (1838-1920).

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργαζόμενος παράλληλα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (1903-1904) και στη συνέχεια στην Εθνική Τράπεζα (1904-1918). Στο διάστημα αυτό, άρχισε να δημοσιογραφεί ως αρθρογράφος και χρονογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και να γράφει θεατρικά έργα. Τη διετία 1914 - 1915 είχε τη διεύθυνση του λογοτεχνικού περιοδικού «Παναθήναια», στο οποίο εισήγαγε σατιρική στήλη και γελοιογραφίες.

Τον Σεπτέμβριο του 1903 ανέβηκε το πρώτο του έργο στο θέατρο «Αθήναιο» με τίτλο «Τα κορόιδα μας», που ήταν διασκευή μιας γαλλικής φάρσας. Αργότερα, η Μαρίκα Κο­τοπούλη παρουσίασε τα έργα του «Δεσποινίς Κυκλών», «Κόμπρα», «Αλεύρι μία και είκοσι η οκά» και «Κόκκινα Γάντια».

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.