Σαν Σημερα: Προσωπα

Enrique Iglesias: Ο βασιλιάς της λάτιν ποπ μουσικής

Στη χώρα μας έγινε ιδιαίτερα γνωστός με το κομμάτι "Bailamos"... Αυτό το τραγούδι, αλλά και τα επόμενα του χάρισαν πολλά μουσικά βραβεία και η φήμη του ταξίδεψε παντού στον κόσμο. Ο Ισπανός τραγουδιστής ήρθε στη ζωή σαν σήμερα.

 

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στην Μαδρίτη στις 8 Μαϊου του 1975. Το πλήρες όνομα του είναι Enrique Miguel Iglesias Preysler.  Είναι γιος του διάσημου Ισπανού καλλιτέχνη Julio Iglesias και της δημοσιογράφου Isabel Preysler. Έχει δύο βιολογικά αδέλφια, την Chabelli και τον Julio Iglesias Jr καθώς και άλλα εφτά ετεροθαλή από επόμενους γάμους των γονιών του. Οφείλει πολλά στον πατέρα του για τις γνώσεις του πάνω στη μουσική, όχι όμως και την καριέρα του για την οποία πάλεψε μόνος του από μικρός. Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν μόλις 4 ετών, γεγονός που  έπαιξε τραυματικό ρόλο στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο του μικρού τότε Enrique.

 

Μεγάλωσε σε μουσικό περιβάλλον και από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ονειρεύεται την δική του καριέρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Χωρίς να το ξέρει κανείς, ούτε καν οι γονείς του, ξεκίνησε στην εφηβεία του να γράφει τα δικά του τραγούδια. Υιοθετώντας το ψευδώνυμο Ενρίκε Μαρτίνεζ, για να μην καταλάβει κανείς την συγγένειά του με τον διάσημο πατέρα του , έδειξε την δουλεία του σε μια δισκογραφική εταιρία και υπέγραψε συμβόλαιο για το πρώτο του άλμπουμ. Γι' αυτό του το άλμπουμ βοήθησε και η νταντά του καθώς πήρε από εκείνη τα λεφτά ώστε να μπορέσει να το κάνει.

 

 Η καριέρα

Η καριέρα του Enrique ξεκίνησε ουσιαστικά το 1995. Το να κουβαλάει κανείς το φορτίο ενός διάσημου πατέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Enrique αποφάσισε να ξεκινήσει την καριέρα του μόνος του χωρίς να ζητήσει την βοήθεια κανενός. Ήταν 20 χρονών όταν κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ ‘Enrique Iglesias’ που ετοίμαζε από τα 16 του χρόνια κρυφά από τον πατέρα του. Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες το άλμπουμ πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα και ο Enrique κέρδισε τον πρώτο του χρυσό δίσκο στην Πορτογαλία.

Η πρώτη παγκόσμια περιοδεία του Enrique Iglesias με τίτλο ‘Vivir’ πραγματοποιήθηκε το 1997. Επισκέφθηκε 13 χώρες, όπου έδωσε συναυλίες τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 720.000 θεατές. Να σημειωθεί, ότι το κάθε στάδιο που εμφανιζόταν χωρούσε τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους. Ο απαραίτητος εξοπλισμός του ήταν 2 φορτηγά-αεροπλάνα με οπτικά εφέ, σκηνικές και ηχητικές εγκαταστάσεις. Η ίδια περιοδεία συνεχίστηκε και στην Ευρώπη. Ο Enrique κέρδισε τις καλύτερες κριτικές ως ο δημοφιλέστερος τραγουδιστής της Λάτιν μουσικής αλλά και σαν μια έξοχη παρουσία επάνω στην σκηνή. Η μουσική του δεν είχε απήχηση μόνο στην Ισπανία, την Ευρώπη και την Αμερική. Τα τραγούδια του απέκτησαν ακροατήριο και στην Ασία. Ο Enrique κέρδισε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους σε χώρες όπως η Taiwan, η Ταϋλάνδη και η Σιγκαπούρη. Φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν σε περισσότερα από 250 εξώφυλλα περιοδικών ενώ έχει ηχογραφήσει πάνω από 190 τηλεοπτικά προγράμματα σε 23 διαφορετικά κράτη. 

 

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατάφερε καλλιτέχνης σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσα έχει καταφέρει ο Enrique. Μέσα σε τρία χρόνια είχε γίνει ο δημοφιλέστερος καλλιτέχνης της Λάτιν μουσικής, κι ένα δείγμα αυτής της δημοτικότητας είναι τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα που έχουν πουλήσει μόνο τα δύο πρώτα albums του. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν σαν ένα φαινόμενο της Ισπανίας, σαν το μεγαλύτερο αστέρι της δεκαετίας που διανύουμε. Η συλλογή του είναι γεμάτη από μουσικά βραβεία και διακρίσεις. Το 1996 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy στην κατηγορία του καλύτερου Latin/Pop καλλιτέχνη, ενώ το 1997 είχε υποψηφιότητα για την ίδια κατηγορία. Μέχρι το 2000 είχε πάνω από 116 πλατινένιους δίσκους, 227 χρυσούς καθώς και 26 διεθνή βραβεία. 

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του αισιόδοξο, αθεράπευτα ρομαντικό αλλά και υπερβολικά ενθουσιώδη. Λατρεύει το σινεμά και την τηλεόραση καθώς και τον αθλητισμό και τα σπορ αυτοκίνητα. Του αρέσει να λέει ανέκδοτα και μισεί την υστεροβουλία, όσους σηκώνονται νωρίς το πρωί, τους φωτογράφους και τις λιμουζίνες. 

 

True stories

  • Το 2001 στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ “Escape” γνώρισε την Anna Kournikova με την οποία διατηρεί σχέση εδώ και 10 χρόνια περίπου.
  •  Οι δυο τους δεν έχουν παντρευτεί ποτέ ενώ κατά καιρούς δημοσιεύματα διαδίδουν φήμες ότι έχουν χωρίσει. Τα περισσότερα συνήθως είναι ανακριβή.
  • Ο αδελφός του Julio Iglesias Jr  είναι επίσης τραγουδιστής και μοντέλο και έχει κυκλοφορήσει τρία μουσικά άλμπουμ.
  • Ο παππούς του Dr Julio Iglesias Puga το 2001 παντρεύτηκε την σχεδόν κατά 50 χρόνια  νεότερη του Rona Keitt και το 2004 απέκτησαν έναν γιο που είναι θείος του Enrique Iglesias.
  •  Του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και είναι φανατικός υποστηρικτής της Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Έχει δηλώσει ότι η νταντά του τον φρόντιζε μέχρι την ηλικία των 25 ετών και τώρα την φροντίζει εκείνος καθώς μένει στο σπίτι του, στο Miami beach.
  •  Τρέφει μεγάλη αγάπη για τα σκυλιά και έχει δύο. Ένα golden retriever, τον Grammy και έναν γερμανικό ποιμενικό, τον Lucas.

 

Πηγή: ishow.gr/tralala.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.