Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωμπάσκετ '87

Ημερομηνία ορόσημο για τον Ελληνικό αθλητισμό η 14η Ιουνίου

Εκείνη την ημέρα , η Εθνική ομάδα της καλαθοσφαίρισης ανάγκασε όλους τους Έλληνες - φιλάθλους και μη- να βγουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ, την πρώτη στην ιστορία του αθλήματος, που ήλθε έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση και νίκη με 103-101 στην παράταση.

Ήταν ο μεγαλύτερος θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα μέχρι τότε και θα παραμείνει μέχρι το 2004, όταν η εθνική ομάδα θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Επίσης, ήταν- μέχρι εκείνη τη στιγμή, τουλάχιστον- μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, καθώς η Ελληνική ομάδα, καθοδηγούμενη από τον "Hall of Famer" πλέον Nίκο Γκάλη, "ήρθε", κυριολεκτικά, από το πουθενά και επικράτησε απέναντι σε μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ρωσία αλλά και η Γιουγκοσλαβία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.