Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας, κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, νικώντας με 1-0 την "οικοδέσποινα" Πορτογαλία, στις 4 Ιουλίου του 2004. Οι πανηγυρισμοί σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια ήταν πρωτόγνωροι, ενώ σημειώθηκαν και.. "υπερβολές" κατά την υποδοχή της ομάδας στην Ελλάδα, που, μάλιστα, σχολιάστηκαν το επόμενο καλοκαίρι του 2005, κατά την επιστροφή της, επίσης, πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ. 

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία της ομάδας του ποδοσφαίρου αποδίδεται στην οργάνωση και τη νοοτροπία που είχε επιβληθεί στους παίκτες από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Γερμανό Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα τα προτερήματα της ομάδας, "κρύβοντας", παράλληλα, τις αδυναμίες της. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο παράγοντας "τύχη", ειδικά στον ημιτελικό αγώνα με την κατά πολύ ανώτερη Εθνική ομάδα της Τσεχίας.

Τέλος, η τεράστια αυτή επιτυχία έδωσε "ώθηση" στην Εθνική ομάδα, η οποία παρέμεινε σε "τροχιά" επιτυχιών- όχι, φυσικά, τόσο σημαντικών- επί μια δεκαετία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.