Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Η ιστορική απόφαση για τη Χ.Α.

Φωτογραφία: solon.gov.gr

Πέρυσι τέτοια ημέρα ήταν που η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανάγνωσε την ιστορική απόφαση!

Σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου του 2020, ανακοινώθηκαν οι ετυμηγορίες για τη δολοφονία Φύσσα, την επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα και την υπόθεση των αλιεργατών.

Ιστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, κρίνοντας ένοχα και τα 17 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα εκ των οποίων μάλιστα τα 7 με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και όχι απλής συμμετοχής σε αυτήν.

Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία που ένας πολιτικός σχηματισμός καταδικάζεται με μια τόσο βαριά κατηγορία όπως επίσης και η πρώτη φορά που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στράφηκε εναντίον του εν λόγω μορφώματος, από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά.

Ειδικότερα, λίγα μόλις λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι η έδρα, μετά από συνεδριάσεις 5,5 χρόνων και αφού εξέτασε 438 πειστήρια, 150 μάρτυρες κατηγορίες και 70 μάρτυρες υπεράσπισης αποφάσισε ότι κρίνονται ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο γενικός γραμματέας του λαϊκού συνδέσμου Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς.

Παράλληλα η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε ότι ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι: Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιόπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης και Χρυσαφίτης.

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επτά χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη δολοφονία με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά, πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.