Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας (Αθήνα, 11 Ιουνίου 1965) είναι Έλληνας πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής του Ολυμπιακού.

Είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το τρόπαιο της Ευρωλίγκα

 Ο Μπαρτζώκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1965. Πατέρας του ήταν ο Ανδρέας Μπαρτζώκας (1925 – 3 Δεκεμβρίου 2015), με καταγωγή από το Κεντρικό Άρτας,[2] ένας από τους 27 κομμουνιστές που απέδρασαν από τη φυλακή των Βούρλων στη Δραπετσώνα στις 17 Ιουλίου του 1955. Εκείνη την εποχή είχε φυλακιστεί και στην Κέρκυρα, ενώ την περίοδο της χούντας, με τον γιο του σε νηπιακή ηλικία, ήταν εξόριστος στη Γυάρο και στο Παρθένι της Λέρου.[3][4] Ο Μπαρτζώκας τέλειωσε τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1983 αφού πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις το 1977.

Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Αμαρουσίου στα μέσα της δεκαετίας του 1970.Σε ηλικία 16 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του συλλόγου, η οποία αγωνιζόταν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία των ελληνικών πρωταθλημάτων.Θεωρήθηκε ταλαντούχος power forward, με εξαιρετική τεχνική. Ωστόσο, σε νεαρή ηλικία κλήθηκε να αντιμετωπίσει σημαντικούς τραυματισμούς στα γόνατα.Δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει πλήρως, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω τον ηγετικό του ρόλο στο Μαρούσι σε ηλικία 27 ετών.Έκτοτε επικεντρώθηκε στην προπονητική του καριέρα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.