Διαγωνισμοι

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 93.8: "Το Σακάκι που Βελάζει" για 4 τυχερούς! - ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας και ίσως είστε εσείς ένας από τους δύο τυχερούς, που θα κερδίσουν δύο διπλές προσκλήσεις!

 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΟΝΗ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Τρόποι συμμετοχής:

- sms από κινητό: 938 (κενό) θέατρο (κενό) Ονοματεπώνυμο και αποστολή στο 54330 (χρέωση 0,62 ευρώ με Φ.Π.Α.)

- μήνυμα inbox στο προφίλ μας στο Facebook (Radio Arcadia 93.8): θέατρο (κενό) Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας 

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/02 λίγο πριν τη 1 μ.μ. στην εκπομπή "Πάνω Στην Ώρα".

Χώρος: Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Κρατήσεις: 693 6159929

Προπώληση Εισιτηρίων: Music Center (Κωτσιόπουλος Σ.) | Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3 & Γλυκοπωλείο (Ρουμελιώτης Κ.) | Πλατεία Πετρινού

Ημερομηνία: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Ώρα Έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€

Για ομαδικές κρατήσεις καλέστε στο 693 6159929

Λίγα λόγια για την παράσταση:

 

Ο Ιβάν Αντόνωφ αγόρασε ένα σακάκι… κάπως μαλλιαρό. Τώρα καλείται να πληρώσει φόρο για το πρόβατό του. Δηλαδή το σακάκι που εκτρέφει. Με λίγα λόγια για το πρόβατο που φοράει. Ο παραλογισμός των δημοσίων υπαλλήλων που εκπροσωπούν το κρατικό θηρίο συνθλίβει κάθε ελπίδα για δικαίωση και η μόνη λύση που διαφαίνεται είναι το δίλημμα της τρέλας ή της μοναχικής σταυροφορίας απέναντι στο σύστημα.

 

Γραμμένο το 1976, "Το Σακάκι που Βελάζει" παραμένει επίκαιρο, με τη διαχρονική γραφή του συγγραφέα να ταιριάζει, 40 χρόνια αργότερα, απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα.

 

Χρησιμοποιώντας ως κύρια θεματική τη μάστιγα της γραφειοκρατίας και με όχημα την Οδύσσεια του Ιβάν Αντόνωφ μέσα σ’ έναν Δημόσιο Οργανισμό, ο Στρατίεβ αποδομεί τον κρατικό μηχανισμό με την σάτιρά του, θέτοντας κανόνες σε μία λογική που μέσα στο κρατικό σύστημα φαντάζει ως κάτι παράλογο και ανίσχυρο. Η αλήθεια, παγιδευμένη σε στοίβες εγκυκλίων, οδηγιών και αναφορών, πασχίζει να βρει τη διέξοδο μα πάλι χάνεται μέσα στα ξεχασμένα ερμάρια των διαδρόμων. Το σύστημα - ανασταλτικός παράγων της όποιας εξέλιξης - παγιδεύει και τελικά συνθλίβει τον απλό πολίτη που τολμάει να ξεφύγει.

 

Παράλληλα με την σάτιρά του, ο Στρατίεβ αναζητά μέσα απ’ τους ήρωές του και τον χαμένο χρόνο. Τον χρόνο που μεταφράζεται σε ώρες, γιγαντώνεται σε εβδομάδες και φεύγει σαν αέρας μέσα από τις εποχές που επαναλαμβάνονται, ενώ ο άνθρωπος μένει στάσιμος σαν ακροκέραμο και περιμένει «Κάποιος να έρθει, κάτι να γίνει…» όπως εξομολογείται και η Ντερμεντζίεβα.

 

Φέτος το έργο του Στρατίεβ συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, ενώ παράλληλα συμπληρώνονται και 35 χρόνια από την Πανελλήνια Πρώτη σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Η παράσταση - που ανεβαίνει σε νέα μετάφραση - χαίρει της επίσημης υποστήριξης της Πρεσβείας της Βουλγαρίας.

Τίτλος: Το Σακάκι που Βελάζει

Συγγραφέας: Στανισλάβ Στρατίεβ

Κατηγορία Έργου: Κωμωδία

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νότης Παρασκευόπουλος

Κίνηση: Γιάννης Πολύζος

Σκηνικά: Μυρσίνη Μανέτα

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαλτέζου

Μουσική Επιμέλεια: Νότης Παρασκευόπουλος - Γιάννης Πολύζος

Σχεδιασμός Φωτισμών:  Νίκος Ζαΐρης

Κατασκευή Σκηνικού: Γεράσιμος Μαλτέζος

Φωτογραφίες-Βίντεο: Γιώργος Χαρίσης

Οπτική Επικοινωνία: Νίκος Γαζετάς

Ηθοποιοί: Πάνος Καλαντζής, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Δημήτρης Μαμιός, Νότης Παρασκευόπουλος, Τάσος Τζιβίσκος

Παραγωγή: seveneleven ομάδα θεάτρου

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.