Επικαιροτητα

ΠΑΡΙΣΙ: Νεκροί τρεις τρομοκράτες

Προς ολοκλήρωση βαίνει η μεγάλη επιχείρηση αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών στο Saint Denis, βόρεια του Παρισιού, σύμφωνα με όσα είπε στο CNN η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά.



Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έξι ύποπτοι βρίσκονταν στο διαμέρισμα το οποίο πολιορκήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες, τουλάχιστον δύο ύποπτοι είναι νεκροί, μία γυναίκα-καμικάζι ανατινάχθηκε, ενώ τρεις τρομοκράτες έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων ένας τραυματισμένος.


Το γαλλικό BFMTV αναφέρει ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ άλλα μέσα μεταδίδουν ότι  έχασε τη ζωή του κι ένας περαστικός, είδηση που μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί.


Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι στόχος της επιχείρησης ήταν ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του μακελειού της περασμένης Παρασκευής Abdelhamid Abaaoud. Το δεύτερο άτομο που φέρεται να βρίσκεαι στο διαμέρισμα. σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ο Salah Abdeslam και το τρίτο ο φερόμενος ως ένατος δράστης.


Προηγήθηκε επιβεβαίωση της επιχείρησης από την εισαγγελία του Παρισιού η οποία στην ανακοίνωσή της σημείωνε ότι η επιχείρηση  γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής. Οπως ανακοινώθηκε, τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ και όλες οι συγκοινωνίες στην περιοχή έχουν διακοπεί.


Για λόγους ασφαλείας, η συγκεκριμένη πολυκατοικία στην οποία επιχείρησαν δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν από τους ενοίκους.


ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.