Επικαιροτητα

Μια φωνή για το... ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ! (VIDEO)

Πρόσωπα από τον αθλητικό αλλά και δημοσιογραφικό κόσμο στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την δεύτερη αιμοδοσία του συλλόγου "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ".

 

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας "Άξιον Εστί" διοργανώνει στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου 2015, τη δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη. 

 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ "Η Αγία Σοφία", αποτελούμενη από προσωπικό 10 ατόμων υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της αιμοδοσίας.

 

"Το να δίνει κάποιος αίμα δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας, είναι στάση ζωής και δείγμα πολιτισμού. Θα έλεγα σε όλους του πολίτες να δώσουν ζωή, ανθρωπιά και αλληλεγγύη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Παναγούλης

 

"Το αίμα στην Ελλάδα δεν είναι αρκετό και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε εισαγωγές από την Ελβετία. Η διαδικασία είναι απλή. Ο εθελοντής πρέπει να είναι ξεκούραστος, να μην έχει φάει πολύ, να μην έχει πάρει φάρμακα και να μην έχει κάποια ίωση", ανέφερε με την σειρά της η παιδίατρος Νικολέττα Κοτταράκου.

 

Τέλος ο σκηνοθέτης, Γεράσιμος Βάκρος, εθελοντής του συλλόγου και μεγάλος υποστηρικτής με την Ομάδας Έλευσις μίλησε για την υποχρέωση – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – όλων μας να συμμετέχουμε στην αιμοδοσία καθώς και για τα πρόσωπα, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. "Είναι υποχρέωση η αιμοδοσία. Μια πόλη δείχνει την υπεροχή της και τον πολιτισμό της από την διαδικασία αυτή. Είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον. Αφορά στο μέλλον των παιδιών μας, που είναι στα χέρια μας", τόνισε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον καλό πατριώτη και συντοπίτη μας Βασίλη Μπακόπουλο, που μας βοήθησε πολύ στην εκστρατεία μας. Είναι άνθρωπος της ΕΡΤ και είναι τιμή για εμάς να βλέπουμε εκεί το μήνυμα μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους προέδρους των ομάδων και σύσσωμο τον αθλητικό κόσμο, τους προπονητές, τους παίκτες και όλα τα παιδιά που βοήθησαν. Επιπλέον θέλω, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους επιχειρηματίες της πόλης μας αλλά και στα ΜΜΕ, που βρίσκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν έμπρακτα".

 

Aξίζει, να σημειωθεί, πως την προσπάθεια του συλλόγου στηρίζει και η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, η οποία προσφέρει τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.