Επικαιροτητα

S.O.S εκπέμπει η Σκάλα Λακωνίας

Δραματική είναι η επόμενη μέρα για την Λακωνία, μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή – Οι ενέργειες των τοπικών Αρχών για την ανακούφιση των πληγέντων.

 

 

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Σκάλα Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα, ως αποτέλεσμα του ανεμοστρόβιλου, εξετάστηκε τη Δευτέρα (21/09) κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Σκάλας και Έλους Λακωνίας, αφού η καταστροφή είναι ολοκληρωτική επιφέροντας σοβαρότατο πλήγμα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Γκρεμισμένα σπίτια, κατεστραμμένες επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ξεριζωμένα δένδρα. Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη της Σκάλας.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης, αφού εξήρε την κινητικότητα του Δημάρχου κ. Γρυπιώτη και των Υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ζήτησε από την πολιτεία να σταθεί άμεσα δίπλα στους πληγέντες πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής. 

 

Υπενθυμίζεται ότι από χτες έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ζητήθηκε η αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους, η οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς και η άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου. 

 

Ακούστε ΕΔΩ τα όσα δήλωσε για το θέμα στον "Αρκαδία 93.8" η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα. Τζανετέα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.