Επικαιροτητα

Η Καλαμάτα μετράει "πληγές"

Σε καταγραφή των όσων άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος προχωρούν οι τεχνικές υπηρεσίες στο Δήμο Καλαμάτας - Τι ζήτησε ο Δήμαρχος κ.Παναγιώτης Νίκας...

 

 

Πολύ σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο, που χτύπησε την περιοχή του Ασπροχώματος τη Δευτέρα (21/09) και ώρα 6.57 το πρωί, υπέστησαν επιχειρήσεις, οικίες, αγροικίες, καταστήματα, οχήματα, καθώς και το Κοιμητήριο Ασπροχώματος, όπως και αστικός εξοπλισμός του Δήμου Καλαμάτας. Επλήγη, επίσης, το φυτικό κεφάλαιο και η παραγωγή δενδρωδών καλλιεργειών στην περιοχή, καθώς και καλλιέργειες κηπευτικών. 

 

Ο Δήμος Καλαμάτας έθεσε σε κινητοποίηση τους υπαλλήλους και τα μηχανήματά του και ξεκίνησε ο καθαρισμός και η απομάκρυνση υλικών, που μετέφερε ο άνεμος από σκεπές, πέργκολες, υπόστεγα κ.ά., αλλά και του αστικού εξοπλισμού (στάσεις, τμήματα φωτιστικών ιστών, κάδοι κ.ά.), πράγματα μεγάλου βάρους, που σε πολλές περιπτώσεις εκτόξευσε πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες μέτρα μακριά.

 

 

Ο Δήμαρχος κ.Νίκας τόνισε σε δηλώσεις του την ανάγκη να στηριχθούν επιχειρηματίες και ιδιώτες, που επλήγησαν, καθώς και οι αγρότες.

 

Κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου Καλαμάτας από την πρώτη στιγμή άρχισε την καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθήσει η σύνταξη εκθέσεων με φωτογραφική τεκμηρίωση, ώστε να βοηθηθούν οι επαγγελματίες στα αιτήματά τους για αποζημιώσεις. Επίσης, θα γίνει άμεσα αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ, ώστε να υποβληθούν δηλώσεις ζημιάς και να αποζημιωθούν οι αγρότες.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση μεταδόθηκε από τους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με απευθείας συνδέσεις τόσο από την περιοχή της Καλαμάτας, όσο και της Λακωνίας, καθώς η ένταση των καιρικών φαινομένων χαρακτηρίστηκε πρωτόγνωρη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.