Επικαιροτητα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Παιδικές ταινίες στα μουσεία....

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (Πύργος, 28.11–11.12.2015) παρουσιάζει σε Μουσεία του ΠΙΟΠ ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών και τις οικογένειές τους.

 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 11:00), επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίες αποτελούν τμήμα του φεστιβαλικού αφιερώματος "Σύγχρονες τάσεις στο ευρωπαϊκό animation", θα προβληθούν ταυτόχρονα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

 

Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:


Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

11:00  – 12:30

Για παιδιά πρώτων τάξεων Δημοτικού (χωρίς διαλόγους)

 

Ο γερανός του Κάλε ( Σουηδία, 2014, 7’)

Ο Κάλε χειρίζεται τον ψηλό γερανό κι έτσι αγναντεύει την πόλη από ψηλά. Όταν κάτι πάει στραβά, ο Κάλε πάντα καταφέρνει να το διορθώσει.

 

Η καρδιά του Χέρμαν (Νορβηγία, 2014,  8’ 17’’)

Ο Χέρμαν ζει ευτυχισμένος μέσα σε ένα δέντρο με το μικρό του αρκουδάκι. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης...

 

Τα κεφτεδάκια και οι μετανιωμένοι παλικαράδες (Σουηδία, 2013, 5΄)

Είναι ανόητο οι πολλοί να τα βάζουν με έναν μόνο του. Και είναι τύχη να μπορείς να αλλάζεις γνώμη.

 

Μόμπιλε (Γερμανία, 2010, 6’ 30’’)

Μια αγελάδα μπορεί να χαλάσει την ισορροπία του πεπρωμένου προκαλώντας αναστάτωση;

 

Ασφύριχτος (Δανία, 2009, 5’)

Σε μια πολύχρωμη και ζωντανή πόλη, άνθρωποι και ζώα μπορούν να σφυρίξουν, εκτός από ένα μικρό πουλί που ονομάζεται Ασφύριχτος. Όμως το μόνο που θέλει είναι να πάρει μέρος στις μουσικές γιορτές της πόλης.

 

Το παράθυρο (Ελβετία, 2012, 5’)

Ένα μικρό αγόρι δεν θέλει να γυρνάει στους δρόμους, προτιμά να κάθεται σπίτι και να διαβάζει ιστορίες που τον κάνουν να ονειρεύεται.

 

Η λυπημένη σκιά (Γαλλία, 2011, 13’)

Μπορούν άραγε το φως και η σκιά να μας δείξουν κάτι περισσότερο από την  αποτύπωση ενός σχήματος στον τοίχο; Μια ιστορία όπου η φαντασία και η πραγματικότητα γίνονται ένα για να γίνουν τα όνειρα αληθινά

 

Ο καπετάνιος, η τραγουδίστρια κι ο πιλότος (Νορβηγία, 2014, 7’ 11’)

Καπετάνιος και πιλότος είναι βαθιά γοητευμένοι από την όμορφη τραγουδίστρια της όπερας. Η αντιπαλότητα για να κερδίσουν τη φιλία της δεν τους οδηγεί πουθενά. Μήπως είναι καιρός να βάλουν στην άκρη την κόντρα;

 

 

Ο πρίγκιπας Κι-Κι-Ντο κ’ τα 100 μανιτάρια (Σλοβενία, 2013, 4’)

Ο πρίγκηπας Κι-Κι-Ντο, ατρόμητος υπερασπιστής όλων των κατοίκων του δάσους, καλείται να σώσει τα 100 μικρά μανιτάρια.

 

Μαρί (Γερμανία, 2010, 11’)

Η Μαρί είχε γεννηθεί πρόβλημα στην καρδιά. Η οικογένειά της την φροντίζει πολύ. Στα τρίτα της γενέθλια της κάνουν ένα πολύ ξεχωριστό δώρο: μια ομπρέλα για παιδιά, κόκκινη και μικροσκοπική, που συναρπάζει τη Μαρί.

 

Το ντενεκεδάκι (Ρωσία, 2013, 6’)

Μια μουσική ταινία που μας θυμίζει πως υπάρχει πάντα χώρος για ένα μικρό θαύμα. Μια χαρά που γεννιέται από κάτι απλό όπως το ντενεκεδάκι του εβαπορέ που ξεχάστηκε στο διάστημα από Σοβιετικούς αστροναύτες.

 

12:30 – 14:15
Για παιδιά των μεγάλων τάξεων Δημοτικού και του Γυμνασίου

 

Παγού (Γερμανία , 2015, 8’)

Παγού (στα θιβετιανά σημαίνει γενναίος) είναι η μαγική περιπέτεια μιας κούκλας στον παράξενο κόσμο.

 

Το όνειρο του καουμπόη (Νορβηγία, 2014, 8’)

Ο Μπιλ Μπένσον είναι ο πιο σκληρός ήρωας της άγριας Δύσης. Μια μέρα όμως θα βρεθεί τόσο μπλεγμένος που καμιά σκληράδα δεν θα τον σώσει.

 

Στην αρχή του κόσμου (Κροατία, 2012, 10’)

Το χωριό αντιμετωπίζει μια τεράστια απειλή. Ο μυθικός δαίμονας Garmah ξύπνησε σκορπίζοντας τον φόβο. Ο σαμάνος της φυλής διαλέγει έναν νεαρό πολεμιστή να βρει το Λευκό Κορίτσι, τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να νικήσει τον δαίμονα.

 

Η Τραμπάλα (Σερβία, 2015, 7’ 10’’)


Μια μοναχική τραμπάλα ανεβοκατεβαίνει τρίζοντας στο λιβάδι. Πέντε επισκέπτες με διαφορετική καθημερινότητα θα αφήσουν το αποτύπωμά τους  πάνω της.

 

Άνθρωπος από άμμο (Εσθονία, 2013, 15')

Οι γραμμές πάνω στην άμμο λένε τις ατέλειωτες ιστορίες τους ρωτώντας μας αν μπορούμε να αξιολογήσουμε τη σημασία τους  πριν χαθούν για πάντα.

 

Η μάχη με τα bit (Ισπανία, 2013, 10’)

Τι συμβαίνει όταν ένας συγγραφέας παλαιάς γενιάς πρέπει να αντικαταστήσει τη γραφομηχανή του με έναν υπολογιστή;

 

Το ξανθό παιδί με το άσπρο πρόβατο (Γαλλία, 2013, 8΄57΄΄)

Κατά τη διάρκεια ενός σχολικού διαγωνίσματος, ο Pierre δραπετεύει από το σχολείο, ανακαλώντας ευτυχισμένες αναμνήσεις από τις διακοπές του, που πέρασε μαζί με το πρόβατό του.

 

Η παραμυθού (Ηνωμένο Βασίλειο , 2011, 11’)

Η επτάχρονη Νιρμάλα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της άνοιας του παππού της όταν αυτός ξεχνάει τις λεπτομέρειες του αγαπημένου της παραμυθιού.

 

Κινέζικα (Γαλλία , 2010, 3’ 30’’)

Η Lucie είναι μόλις έξι ετών. Ο φαρσέρ Δράκος τρελαίνεται να της κλέβει πράγματα. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν της ζητά να γράψει το κινέζικο ιδεόγραμμα που αντιστοιχεί στο κλεμμένο αντικείμενο.

 

Το παιδί και το φεγγάρι (Ιταλία, 2012, 6’10’’)

Η ιστορία ενός αγοριού που ερωτεύεται τη σελήνη και οι περιπέτειες που περνά για να κερδίσει τη αγάπη της.

 

Craboom (Ιταλία, 2012, 13’)

Ένα animation όπου θυμίζει τον ονειρικό και ταραγμένο κόσμο του Σαγκάλ, όπου στοιχεία της καθημερινότητας μετατρέπονται σε σύμβολα...

 

 


Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας  129, 231 00  Σπάρτη
Τ.: 27310 89325

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16,  Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 24470 22296

 

Πηγή: Piop.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.