Επικαιροτητα

Κλείνουν αστυνομικά τμήματα; - Η ενημέρωση...

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων της Αρκαδίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου τέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Αρχικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον στρατηγό κ.Κυριακόπουλος. Σήμερα επισκέφθηκα την αστυνομία για να συζητήσουμε το θέμα της συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων όπως για παράδειγμα αυτό του Λεβιδίου που θα ενωθεί με της Τρίπολης. Αυτή τη στιγμή τα αστυνομικά τμήματα Σταδίου και Λεβιδίου δεν μπορούν να ασχοληθούν με την διαφύλαξη των συμπολιτών μας, όπως με ενημέρωσε ο στρατηγός. Ουσιαστικά σε έναν πιθανό κίνδυνο οι αστυνομικές δυνάμεις έρχονται από το τμήμα της Τρίπολης. Η δουλειά που παρέχουν τα συγκεκριμένα τμήματα είναι καθαρά γραφειοκρατική», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: Οι εκτιμήσεις είναι πως τα επόμενα 4 με 5 χρόνια δεν θα αυξηθεί το προσωπικό. Έτσι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε ότι συμβεί. Ότι και να γινόταν εξάλλου, όποιο περιστατικό και αν λάμβανε χώρα, θα έπρεπε να επέμβουν αστυνομικοί από την Τρίπολη. Αυτό λοιπόν που μου ξεκαθάρισαν είναι πως θέλουν λοιπόν να ενισχύσουν το τμήμα της Τρίπολης για να είναι πιο ευέλικτο και να καλύπτει πολλές περιοχές. Η πρόταση είναι προς διαβούλευση. Αντιλαμβάνομαι τις αγωνίες των κατοίκων. Στο χέρι τους είναι να κινητοποιηθούν και να καταγραφούν και οι απόψεις τους. Την απόφαση την παίρνουν από Αθήνα και δεν είναι δική μας απόφαση.

 

Ακολουθούν αποσπάσματα των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων:

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

 

Το συγκεκριμένο θέμα είχε ανακύψει και το 2011.  Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Τότε στο Λεβίδι ήταν η αγροτική τράπεζα, τώρα πλέον είναι η τράπεζα Πειραιώς και τα ΕΛΤΑ που θέτουν ως προυπόθεση παραμονής τους στην περιοχή την ύπαρξη αστυνομικού τμήματος. Το ίδιο και στο Στάδιο. Να προσέξουμε λοιπόν, να μην δημιουργήσουμε μια αλυσίδα προβλημάτων.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

 

Νομίζω, πως ως Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει, να πάρουμε μια απόφαση, με την οποία να εκφράζουμε την άποψη μας επί του θέματος, ως εκφραστές άλλωστε και της κοινωνίας και να παρέμβουμε μετά και στην διαβούλευση.

 

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

 

Ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο για την εκδήλωση στο Πνευματικό. Οι ανακοινώσεις για την κατάργηση των τμημάτων που ανήκουν στην διοικητική μας περιφέρεια, μας βρίσκουν αντίθετους. Αφαιρούν επιλεκτικά το δικαίωμα της ασφάλειας από ορισμένου πολίτες, στο όνομα ενός δήθεν εξορθολογισμού.

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

 

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ένας ουσιαστικός διάλογος θα μας οδηγήσει σε μια λύση που θα είναι η πλέον εφικτή. Αυξάνεται η ανασφάλεια που νιώθουμε. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να πειστούμε, πως η όποια αλλαγή θα γίνει για το καλύτερο.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Πρέπει να στηρίξουμε τους κατοίκους αλλά και τους αστυνομικούς. Είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών, που υφίστανται τα της κρίσης. Ακόμα και από την τσέπη τους βάζουν βενζίνες για να κάνουν περιπολίες.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ - αντιδήμαρχος

 

Να διευκρινίσω για την περιοχή της Τεγέας. Όποια διεκδίκηση κάνουμε θα έχουμε και τη συμπαράσταση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Είναι ένα τμήμα που καλύπτει τον εθνικό δρόμο σε δεκάδες χιλιόμετρα αλλά και τον επαρχιακό δρόμο του Άστρους. Επιπλέον και στην Τεγέα και στο Λεβίδι υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα και πολλοί μετανάστες.

 

Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι απόψεις και να μπορέσει συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο να παρέμβει στην διαβούλευση.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.