Επικαιροτητα

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τους μαθητές ΕΠΑΛ

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την άρση του περιορισμού των 20 χλμ στη δωρεάν μεταφορά μαθητών Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ με δημόσια μέσα κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

 

Με την ερώτηση, την οποία απηύθυνε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως με ΚΥΑ του περασμένου Σεπτεμβρίου, ήρθη ο περιορισμός των 20 χλμ για τη δωρεάν μεταφορά με δημόσια μέσα μαθητών των Μουσικών, Καλλιτεχνικών και Διαπολιτισμικών σχολείων, όχι όμως και των ΕΠΑΛ, γεγονός που αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στη φοίτηση των μαθητών αυτών.


Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ο κ.Κωνσταντινόπουλος άφησε αιχμές για τις συνεχείς αναβολές και την καθυστέρηση απάντησης εκ μέρους της Κυβέρνησης. Τόνισε πως ειδικά στην περιφέρεια – όπως στην Αρκαδία – όπου τα περισσότερα ΕΠΑΛ είναι στο κέντρο του Νομού και οι χιλιομετρικές αποστάσεις μεγάλες, ο περιορισμός των 20 χλμ αποτελεί πρόβλημα για τους μαθητές.

 

"Πρόκειται για μαθητές, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται ταυτόχρονα, και οι οποίοι αξίζουν και πρέπει να υποστηριχθούν. Μία καλή και γρήγορη καταγραφή από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα σας έπειθε πως το κονδύλιο είναι πολύ μικρό και πως θα βοηθήσει σημαντικά αυτή την κατηγορία των μαθητών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Αρκαδίας.


Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Ι.Μπαλάφας παραδέχθηκε πως αποτελεί αδικία η διατήρηση αυτού του περιορισμού μόνο για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ανέφερε πως το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας για να επιλυθεί το ζήτημα πολύ σύντομα. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.