Επικαιροτητα

ΝΑΥΠΛΙΟ: "Τουλάχιστον ας μην τους εμποδίζουμε..."

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στον Δήμο Ναυπλιέων...

 

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία υλοποιεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας συμβολική δράση στην πόλη του Ναυπλίου σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, οριοθετώντας τις θέσεις και τις διαβάσεις ΑΜΕΑ.

 

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις όπως η βαφή 10 περίπου θέσεων στάθμευσης και διαβάσεων  για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ναυπλίου. Οι προϋπάρχουσες θέσεις στάθμευσης και διάβασης βαφτούν με ορατό μπλε χρώμα,, διαχωρισμένο με κίτρινη διαγράμμιση. 

 

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε κυρίως από μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ και εθελοντικής ομάδας μαθητών, οι οποίοι από το πρωί ανέλαβαν το βάψιμο των θέσεων. 

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συμμετέχοντας ενεργά στην δράση αυτή δήλωσε, ”Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενισχύσουμε και να προάγουμε το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή. Είναι μια συμβολική κίνηση για να υπενθυμίσουμε σε όλους μας την υποχρέωση που έχουμε τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου. Αφού δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε τουλάχιστον ας μην εμποδίζουμε τις μετακινήσεις τους, ας τους αφήσουμε, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών ”.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.