Επικαιροτητα

Σκηνικό πολέμου στα Εξάρχεια

Δεκατρία άτομα, εκ των οποίων οι έξι είναι ανήλικοι, συνελήφθησαν συνολικά για τα σοβαρά επεισόδια, που έγιναν χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την πορεία αντιεξουσιαστικών ομάδων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.



Από τους συλληφθέντες, οι δώδεκα είναι Ελληνες και ο ένας αλλοδαπός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, έκρηξης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, εξύβρισης, παραβάσεων σχετικών με εκρηκτικές ύλες και παράβασης του νόμου περί όπλων. Οι δεκατρείς συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.


Για περισσότερες από πέντε ώρες αντιεξουσιαστές επιδόθηκαν σε απίστευτες οδομαχίες με τους αστυνομικούς, με αφορμή την 7η επέτειο από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το σκηνικό βίας άρχισε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα κατά τη διάρκεια της πορείας των αναρχικών, όταν και εκτοξεύτηκαν οι πρώτες βόμβες μολότοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ.


Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν την πορεία. Οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν προς τα Εξάρχεια και τότε ήταν που τα επεισόδια πήραν γενικευμένες διαστάσεις. Περίπου 400 αντιεξουσιαστές πετούσαν συνεχώς βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ έστηναν και πύρινα οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι οδοί Τοσίτσα, Τσαμαδού, Εφέσου, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Στουρνάρη, κοντά στο Πολυτεχνείο για ώρες θύμιζαν πεδίο μάχης.

 


Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας ήταν αποπνικτική από τα χημικά που εκτόξευαν συνεχώς οι αστυνομικοί, για να απώθησαν τους ταραξίες, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ξέσπασε φωτιά σε μπαλκόνι 1ου ορόφου στην οδό Σολωμού, ενώ νωρίτερα πήρε φωτιά η τέντα περιπτέρου στην οδό Σταδίου, η οποία ευτυχώς σβήστηκε αμέσως.


Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας άρχισε να ομαλοποιείται λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ωστόσο άνδρες της αστυνομίας και των ΜΑΤ παρέμειναν διακριτικά στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 

Σοβαρά επεισόδια, όμως, σημειώθηκαν τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.