Επικαιροτητα

Εθελοντές καθάρισαν την Τρίπολη!

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση των εθελοντικών οργανώσεων της Τρίπολης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.

 

Η δράση που προτάθηκε και υλοποιήθηκε από τους ίδιους τους φορείς της πόλης περιλάμβανε τον καθαρισμο κεντρικών σημείων της Τρίπολης από αφίσες, αυτοκόλλητα και συνθήματα.

 

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την πλατεία Πετρινού, συνεχίστηκε στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, στην πλατεία Άρεως και στην πλατεία Κολοκοτρώνη. 

 

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας αλλά και τα σχόλια για τη συνεχή οπτική ρύπανση των δημόσιων χώρων. Στο δίωρο που κράτησε ο καθαρισμός και με υλικά που έδωσε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης αποκολύθηκαν αφίσες και  αυτοκόλητα από δημόσιες προσόψεις και πινακίδες ενώ ταυτοχρονα καθαρίστηκαν καφάο από σπρέυ και συνθήματα.

 

Η δράση καθαρισμού ξεκίνησε με μια όμορφη παρέμβαση - παιχνίδι από τις ομάδες των λυκόπουλων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο, ενώ στη συνέχεια οι μικροί εθελοντές περπάτησαν στην αγορά και μοίρασαν τις ανακοινώσεις με τις οποίες ενημέρωσαν για τη δράση ιδιοκτήτες καταστημάτων  και πολίτες.

 

Ταυτόχρονα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ΣΑΟΟ, Σύλλογος ΑΜΕΑ Αρκαδίας, Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης και εθελοντές της Τρίπολης- Αρκαδίας 2021 υλοποίσαν τη δράση στην πόλη.  

 

Η εκδήλωση έκλεισε και πάλι στο Μαλλιαροπούλειο με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που οργάνωσε το Κέντρο,ενώ όλοι μαζί δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε τις κοινές εθελοντικές δράσεις στην πόλη. Οι εθελοντικές οργανώσεις τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν υπόμνημα με τα συμπεράσματα της παρέμβασης καθαρισμού στο Δήμαρχο Τρίπολης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.