Επικαιροτητα

ΠΑΤΡΑ: Περίπου 2.000 τρώνε από τα συσσίτια

Περίπου 2.000 Πατρινοί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, λαμβάνουν το καθημερινό τους φαγητό στα συσσίτια των Ενοριών της Πάτρας, ενώ ακόμη 5.000 λαμβάνουν κάθε μήνα τρόφιμα από την Τράπεζα τροφίμων.



Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος προγραμματίζει το συντομότερο την ίδρυση μονάδας συσσιτίων στο κέντρο της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες.


"Κάποτε σιτίζαμε μόνο Κούρδους και Αφγανούς, αλλά τώρα όλοι είναι Έλληνες πολίτες και φοβούμαστε ότι με τα νέα μέτρα ο αριθμός όσων έρχονται σε εμάς θα εκτιναχθεί. Υπάρχουν επιχειρηματίες Άκη πολιτικοί μηχανικοί με μεγάλη οικονομική και κοινωνική επιφάνεια κάποτε, που σήμερα επειδή ντρέπονται να δείξουν ότι πεινάνε τους πηγαίνουμε σακούλες με τρόφιμα στο σπίτι", τόνισε ο πατέρας Ερμόλαος Μασκαράς, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας.


"Προσπαθούμε να τους εμψυχώσουμε ότι θα περάσουν οι δύσκολες ημέρες, αλλά είναι τρομερό το δικό μας συναίσθημα του πόνου, όταν βλέπουμε ενήλικες(πρώην εργαζόμενους ) να κλαίνε από την απελπισία Άκη την ντροπή που νιώθουν παίρνοντας φαγητό και κρατώντας στα χέρια τους τα παιδάκια τους που με βλέμμα απλανές από την δυστυχία βιώνουν την δική τους τραγωδία. Όμως πώς να τους πείσουμε όταν δεν έχουν δουλειά οι γονείς, όταν το φως και το νερό τους είναι κομμένα και δεν αντέχουν που ζουν έτσι από την συνεισφορά των συμπολιτών τους", συμπλήρωσε ο πατέρας Ερμόλαος Μασσαράς, καλώντας τους κατέχοντες να βοηθήσουν όσο μπορούν, γιατί η εικόνα θα χειροτερέψει πολύ σύντομα.


"Δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, δεν υπάρχει στήριξη από την πολιτεία για την συνδρομή σε αυτούς τους ανθρώπους, που μαραζώνουν καθημερινά, παρά μόνο εμείς οι απλοί πολίτες, ο δήμος και η μητρόπολη, που καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια", δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: patrastimes.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.