Επικαιροτητα

Αψού, γείτσες και... συμβουλές! (VIDEO)

Για τις αλλεργίες και τις εποχικές ιώσεις που ταλαιπωρούν τα παιδιά μίλησε στην κάμερα του arcadia938.gr η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Υγείας Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου.

 

 

Αρχικά αναφορικά με τις αλλεργίες υπογράμμισε, πως τα τελευταία χρόνια σημειώνουν αυξητική τάση και κυρίως οι αλλεργίες του αναπνευστικού συστήματος (άσθμα) τόσο λόγω των περισσότερων διαγνώσεων – πλέον αυτού του είδους οι αλλεργίες διαγιγνώσκονται πιο εύκολα – όσο και λόγω των εξωτερικών παραγόντων (περιβάλλον, διατροφή κ.α) που εντείνουν τις αλλεργίες.

 

Πολύ σημαντική περίοδος είναι αυτή της κύησης, καθώς και η πρώτη επαφή των παιδιών με το γάλα. Όσο πιο νωρίς έρθει σε επαφή ένα παιδί για παράδειγμα σε επαφή με ξένο γάλα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες αλλεργίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα.Κορώνη.

 

Στη συνέχεια η εντεταλμένη σύμβουλος αναφέρθηκε και στις ιώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά, πως είναι το απαραίτητο σκαλοπάτι, για να δημιουργήσει άμυνα ένας οργανισμός. "Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τις ιώσεις. Η ίωση είναι κατά βάση αθώα, γιατί όταν μπαίνει ένας ιός στον οργανισμό, κάνει ένα κύκλο και φεύγει. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που έχουμε πέρα από την ίωση και μικροβιακές λοιμώξεις και τότε ίσως χρειαστεί κάποιο παιδί, να πάρει και αντιβίωση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος αναφορικά με τις εποχές κατά τις οποίες εμφανίζονται οι ιώσεις ξεκαθάρισε, πως η γρίπη για παράδειγμα στην χώρα μας είναι λίγο πριν ή λίγο μετά από τα Χριστούγεννα και κρατά μέχρι το Πάσχα, ενώ άλλοι ιοί όπως για παράδειγμα αυτός της γαστρεντερίτιδας εμφανίζεται κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.

 

Μάθετε περισσότερα για τις ιώσεις, τις αλλεργίες, αλλά και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να πληρούνται σε παιδικούς σταθμούς στο βίντεο που ακολουθεί…

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.