Επικαιροτητα

Ερώτηση για τους αναπτυξιακούς νόμους

O Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας σχετικά με τα τρία βασικά ζητήματα που αφορούν τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους και απασχολούν εντονότατα σήμερα τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες:

 

Α. Την παράταση των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων: Ο κ.Σταθάκης ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα δώσει στους αναπτυξιακούς νόμους παράταση 18 μηνών, από 1/1/2016 έως τα μέσα του 2017, που θα αφορά όλες τις επενδύσεις. Σε αυτό θα ενταχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει σχετικό αίτημα, έχουν ολοκληρώσει το 50% του έργου ή εντός εξαμήνου θα καταθέσουν αίτημα για την ολοκλήρωσή του.

 

Β. Την εξυγίανση των προγραμμάτων: Για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της εξυγίανσης των έργων που έχουν υπαχθεί στους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους, λόγω έλλειψης προσωπικού της αρμόδιας υπηρεσίας, ο Βουλευτής Αρκαδίας πρότεινε να χρησιμοποιηθούν εξωτερικοί ελεγκτές με κόστος που θα επιβαρύνει τους επενδυτές. Ο κ.Σταθάκης απάντησε σχετικά με τη διαδικασία εξυγίανσης πως οι επιχειρήσεις που δεν θα έχουν καταθέσει αίτημα παράτασης έως τον Ιούνιο του 2016, θα απενταχθούν αυτόματα, έχουν όμως μία ευκαιρία, αν επιθυμούν να αναπροσαρμόσουν το αρχικό επενδυτικό τους σχέδιο. Παράλληλα, ο Υπουργός δεσμεύθηκε για τη γρήγορη ολοκλήρωση και αποπληρωμή. Επιπλέον, δήλωσε πως για τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών, θα προστεθούν 200 αξιολογητές στους ήδη υφισταμένους – μηχανικούς του ΤΕΕ και οικονομολόγους του ΟΕΕ – καθώς και πως θα προχωρήσει στην ενίσχυση και αναβάθμιση της αρμόδιας υπηρεσίας.

 

Γ. Τη χρηματοδότηση των “ζωντανών” επενδύσεων: Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επανέφερε την πρότασή του – η οποία βρίσκει σύμφωνη τόσο την Ένωση Περιφερειών όσο και τα Επιμελητήρια – για την αξιοποίηση των πρώτων 500 εκ.ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα από τη Συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), τονώνοντας την εγχώρια επιχειρηματικότητα και συντηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο κ.Σταθάκης υποδέχθηκε θετικά τις προτάσεις και δεσμεύθηκε να τις αξιολογήσει άμεσα και να ενημερώσει τους Βουλευτές για τη χρηματοδότηση.

 

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση θα κρατήσει τις υποσχέσεις της.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.