Επικαιροτητα

Επιστολή στον Υπουργό για τις ΒΙ.ΠΕ.

Επιστολή στην υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, απέστειλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, εκφράζοντας τη στήριξη του, ζητώντας παράλληλα και μία ανοικτή συζήτηση επί του θέματος, στην πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία βιομηχανικών μονάδων των ΒΙ.ΠΕ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου με την επιστολή προς την αρμόδια Υπουργό, από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου:


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,


Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο το σχέδιο που επεξεργάζεστε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας σχετικά με την επαναλειτουργία βιομηχανικών μονάδων των ΒΙ.ΠΕ. της χώρας και την ενίσχυση μέσω αυτής της παραγωγικής δραστηριότητας. Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε γι’ αυτήν σας την πρωτοβουλία και να εκφράσουμε την άποψή μας ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.


Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων, που μάλιστα απασχολούσαν ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους για λόγους που αφορούν κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στις συνθήκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Μάλιστα, εξακολουθούν να υφίστανται οι κτηριακές εγκαταστάσεις ή/και ο μηχανολογικός εξοπλισμός τους, που μένουν αναξιοποίητα. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούσαν με την κατάλληλη στήριξη να επαναλειτουργήσουν, συμβάλλοντας τόσο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας όσο και στη μείωση της ανεργίας.


Χρειάζονται σαφώς τα κατάλληλα κίνητρα και η στήριξη όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ο αναπτυξιακός νόμος αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτές τις επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι και η Περιφέρεια θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορεί. Εμείς, ως Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, είμαστε στη διάθεσή σας να προσφέρουμε οποιαδήποτε στοιχεία ή βοήθεια μπορεί να χρειαστείτε σε αυτήν σας την προσπάθεια και θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή μας να σας υποδεχτούμε στην Τρίπολη για μια ανοικτή συζήτηση του θέματος με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και τις επιχειρήσεις.


Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να προχωρήσει και να τελεσφορήσει, καθώς η επιχειρηματικότητα διανύει δύσκολες μέρες και χρειάζεται κάθε είδους στήριξη που μπορεί να υπάρξει.


Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.


Με εκτίμηση, ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.