Επικαιροτητα

Απεβίωσε ο δημιουργός του Πα.Πελ

Ακολουθεί το μήνυμα του Δήμαρχου Τρίπολης για τον θάνατο του Κωσταντίνου Δημόπουλου...

 

 

"Με συντριβή πληροφορηθήκαμε ότι απεβίωσε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επίτιμος καθηγητής της ιατρικής σχολής Αθηνών Κωσταντίνος Δημόπουλος. 

 

Ο Κωσταντίνος Δημόπουλος με  την πείρα και το κύρος του ήταν ο άνθρωπος εκείνος που είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την πόλη μας, αφού το γραφείο του ήταν εδώ στην Τρίπολη για δέκα χρόνια.

 

Ήταν αυτός που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχοντας αφετηρία το 2001, που ανέλαβε καθήκοντα, μόνο το προεδρικό διάταγμα ίδρυσης του και παραδίδοντας το 2009 σε Πρυτανικό Συμβούλιο, ένα πλήρες αυτόνομο πανεπιστημιακό ίδρυμα με σχολές πλήρως ανεπτυγμνένες στην Τρίπολη και σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

 

Ταυτόχρονα ήταν το πρόσωπο που κατόρθωσε να κινητοποιήσει το σύνολο των Πελοποννησιων ευεργετών αλλά και τις τοπικές κοινωνίες κάθε περιοχής

 

Η κοινωνία της Τρίπολης σήμερα πενθεί.

 

Εμείς ως Δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης θα  βάλουμε ένα συμβολικό ποσό της τάξεως των 150 ευρώ για την ενίσχυση των παιδικών σταθμών του Πανεπιστημίου Αθηνών – που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρυτανείας του - όπως το ζήτησε άλλωστε και η οικογένεια.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.