Επικαιροτητα

ΓΙΟΡΤΕΣ: Να μια καλή ευκαιρία...! (VIDEO)

Με αφορμή τις ημέρες των γιορτών, όπου τα παιδιά περνούν περισσότερες ώρες στο σπίτι και δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να συζητήσουν μαζί τους τα όσα τα απασχολούν, επισκεφθήκαμε την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Υγείας Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου, για να μας μιλήσει για τον σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπιση του. 



Η παιδίατρος μίλησε για τον σχολικό εκφοβισμό, ένα φαινόμενο που παίρνει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια λέγοντας πως: "Τα παλιά χρόνια φαινόμενα βίας  η κοινωνία  είχε την τάση να τα "κουκουλώνει", πλέον η ενημέρωση είναι μεγάλη και τα παιδιά που είναι  θύματα bullying διαμαρτύρονται και ζητούν βοήθεια".


"Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του στρες που περνάμε στην οικογένειά μας και στην κοινωνία μας" ανέφερε χαρακτηριστικά η παιδίατρος για το φαινόμενο αυτό, ενώ στην συνέχεια δήλωσε: "Ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει  την συμπεριφορά του παιδιού εκτός από την οικογένεια  είναι το ιντερνέτ, οι σκηνές βίας στην τηλεόραση και στα κινούμενα σχέδια, που έχουν μήνυμα τα δυνατά τέρατα σκοτώνουν τα αδύναμα".


"Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά που δέχονται bullying να είναι πιο δυνατα, να αμυνθούν λεκτικά και όχι σωματικά" τόνισε η εντεταλμένη σύμβουλος και κλείνοντας αναφέρθηκε στους γονείς λέγοντας πως: "Πρέπει να αφιερώνουν μισή ώρα στα παιδιά τους, να μιλάνε μαζί τους και να τα ωθήσουν στον αθλητισμό".

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.