Επικαιροτητα

Η δικαστική απόφαση για Τατούλη-Νικολάκου (video)

Εκδόθηκε την Τετάρτη (03/05) η δικαστική απόφαση στην έφεση που είχε ασκήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά της πρωτόδικης απόφασης σε μήνυση για παράβαση καθήκοντος που είχε ασκήσει η Εφημερίδα "Ελευθερία" της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση η κ. Νικολάκου κρίνεται αθώα πλήρως.

 

Ο κ. Τατούλης καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή αλλά καμία στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

 

Ο Περιφερειάρχης προτίθεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καθώς επιθυμεί την πλήρη αθώωσή του.

 

Αναλυτικότερα:

 

To Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας συνεδρίασε για...10 λεπτά, σήμερα, επαναλαμβάνοντας τη συνεδρίαση που είχε διακοπεί λόγω υπέρβασης του ωραρίου του γραμματέα και αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κ. Περιφερειάρχη, μειώνοντας την ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, απαλλάσσοντάς τον δε πλήρως από την ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

 

Η κ. Νικολάκου δικαιώθηκε πλήρως, καθώς κρίθηκε πως δεν είχε καμία ευθύνη για την υπόθεση.

 

Ο κ. Τατούλης εγκατέλειψε, εσπευσμένα την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, χωρίς να κάνει δηλώσεις, καθώς, έπρεπε να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό της χώρας, όπως και οι άλλοι 12 Περιφερειάρχες.. Οπωσδήποτε, δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόφαση, καθώς θεωρεί πως έπρεπε να απαλλαχθεί πλήρως-γεγονός που προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα και με τους συνηγόρους του, κ. Καβουρίνο και Βαγγόπουλο.

 

Περιμένοντας να δούμε το σκεπτικό της απόφασης ολοκληρωμένο, ενόψει και της πιθανής προσφυγής του κ. Τατούλη στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, θα σημειώναμε πως είναι αδιαμφισβήτητο πως, ουσιαστικά, και ο κ. Περιφερειάρχης δικαιώνεται από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου.

 

Όπως κι αν το εξετάσει κανείς, η σημαίνουσα ποινή της παράβασης καθήκοντος για έναν πολιτικό, είναι η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Κι ως προς αυτό, ο κ. Τατούλης απηλλάγη.

 

Η κ. Νικολάκου, από την πλευρά της, δήλωσε πλήρως δικαιωμένη, σίγουρη πως, εν τέλει, θα δικαιωθεί πλήρως και ο κ. Τατούλης, ενώ προσέθεσε, με σημασία, πως "Είμαστε γνωστοί όλοι στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας!".

 

Η Αντιπεριφερειάρχης είπε ακόμα πως η Περιφέρεια συνεχίζει το έργο της, ενώ χαρακτήρισε "αποπροσανατολιστική και άτοπη" τη μήνυση της εφημερίδας.

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.