Επικαιροτητα

"Τα παράπονα στο Δήμαρχο και ο Μεγάλος Τσακώνικος"

Η χρονιά που κλείνει τις επόμενες ημέρες υπήρξε καθοριστική για την προσπάθεια της Τρίπολης να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021. Η υποψηφιότητά μας έχει κατατεθεί και περιμένουμε την αξιολόγηση της Επιτροπής.

 

Αποχαιρετάμε το 2015 με μια διπλή εκδήλωση τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο. 

 

Στις 12.00 και μέχρι τις 14.00, οι εθελοντές της διαδικτυακής ομάδας Creative Youth Group of Arcadia θα παρουσιάσουν τη δράση « Καταγράφω τις ευχές της πόλης μου». Θα υπάρχει το βιβλίο των ευχών της πόλης όπου οι πολίτες θα μπορούν να γράφουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, θα σημειώνουν σε χάρτη της πόλης τη γειτονιά τους και θα προτείνουν παρεμβάσεις, ενώ στο εσωτερικό του θεάτρου θα δημιουργηθεί μικρό στούντιο, όπου οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν δίλεπτα βίντεο μηνύματα στη δημοτική αρχή.

 

Στις 18.00 ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πετρινού με πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας  Dance and Performing Arts Arcadia Group που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να καταγράψει όλη τη δημιουργική κοινότητα των νέων της Αρκαδίας που ασχολούνται με τον χορό σε κάθε μορφή του, αλλά και το θέατρο και άλλες σχετικές τέχνες. Με τη ευκαιρία της ένταξης του Τσακώνικου χορού στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε πρόσφατα μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ομάδα Dance and Performing Arts Arcadia Group, προγραμματίζει ένα μεγάλο χορευτικό συναπάντημα στην πλατεία Πετρινού, στο οποίο καλεί όλα τα σωματεία που ασχολούνται με την διδασκαλία παραδοσιακών χορών, όλους όσους αγαπούν την παράδοση και τη στηρίζουν και όλους τους Τριπολιτσιώτες να έρθουν χορέψουν τον Μεγάλο Τσακώνικο. 

 

Ένας μεγάλος κύκλος από χορευτές θα ανοίξει το χορό με τα βήματα του Τσακώνικου και θα ακολουθήσουν χοροί από όλη την Ελλάδα.... Η  ορχήστρα θα είναι ζωντανή και το κρασί ζεστό.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.