Επικαιροτητα

"Τα απορρίμματα προσβάλλουν Περιφέρεια και περιβάλλον" (VIDEO)

Την αντίθεσή τους για τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων και το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέφρασαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης λίγο πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου τη  Δευτέρα (28/12).



Τον λόγο αρχικά πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικόλαος Πατσαρίνος, ο οποίος ζήτησε την αναβολή του θέματος δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως: "Υπάρχουν ελλείψεις στα στοιχεία που έχουμε και αφορούν στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων". Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά: "Επιτέλους μάθαμε ότι θα κοστίζει 80.50 ευρώ τον τόνο, έως 150.000 τόνους σκουπιδιών ετησίως. Παρόλα αυτά με ΦΠΑ και άλλα κριτήρια δεν ξέρουμε που θα φτάσει η τιμή. Σε περίπτωση που περάσουμε τους 150.000 τόνους η προσφορά πέφτει στις 30.50 ευρώ ανά τόνο".


Στη συνέχεια δήλωσε: "Η σύμβαση αυτή προσβάλλει το περιβάλλον. Η εναλλακτική μας πρόταση είναι η διαχείρηση των απορριμμάτων να γίνεται μέσα από τους Δήμους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι Δήμοι θα ελέγχουν και θα παρεμβαίνουν διορθωτικά".


Τέλος τον λόγο πήρε ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος δήλωσε με την σειρά του: "Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης και της Παλαιόχουνης έχουν εναντιωθεί στην απόφαση της Περιφέρειας. Tο κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα επιβαρύνει τους πολίτες, αφού προβλέπονται μόνο 2 σταθμοί και όχι 11".

Να σημειώσουμε ότι Διυπουργική Επιτροπή θα συγκριθεί  την Τετάρτη (30/12), προκειμένου να εγκρίνει ή όχι η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα.


Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.