Επικαιροτητα

Συναγερμός τρομοκρατικού χτυπήματος την Πρωτοχρονιά

Απόπειρα του ISIS να στήσει σκηνικό τρόμου στην Ευρώπη την Πρωτοχρονιά.


Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.


Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση έπειτα από τη διαρροή πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες που κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στην Ευρώπη.


Η τουρκική αστυνομία σήμερα συνέλαβε στο Μαμάκ, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας, δύο άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ότι προετοίμαζαν επίθεση αυτοκτονίας την Πρωτοχρονιά, στην Άγκυρα.


"Τους υποπτευόμαστε ότι έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και ότι προετοίμαζαν μια επίθεση την Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι δύο ύποπτοι παρακολουθούνταν για κάποιο χρονικό διάστημα από την ειδική αστυνομία, η οποία αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει στη σύλληψή τους.

 

http://www.enikos.gr/data/photos/828841563d51bd16249049db20c286ac.JPG


Το CNN μετέδωσε ότι στο σημείο βρέθηκε ένα γιλέκο με εκρηκτικά και μία τσάντα με υλικά για κατασκευή βομβών έτοιμα προς χρήση.
Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 500 μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου.


Ακόμη ένα περιστατικό ύποπτο για τρομοκρατία σημειώθηκε νωρίτερα στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, στην Πολωνία, όταν υπάλληλοι του αεροδρομίου εντόπισαν μία ύποπτη αποσκευή.


Η αποσκευή βρέθηκε σε τερματικό σταθμό, σε μεγάλη απόσταση από τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.


Το προσωπικό προχώρησε σε άμεση εκκένωση του αεροδρομίου.

 

http://www.enikos.gr/data/photos/ad0eba49b754120c59fef67a590a92cf.JPG


Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δέχεται ημερησίως 4.000 έως 7.000 επιβάτες. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις οι αρχές εξετάζουν κάθε ύποπτο περιστατικό και οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός μετά τις πληροφορίες για τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών.

 

ΠΗΓΗ: enikos.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.