Επικαιροτητα

Ακινητοποιημένα οχήματα λόγω του χιονιά

Απίστευτη ταλαιπωρία από τις Ράχες ως το 260ό χλμ που δίπλωσαν νταλίκες - Απαραίτητες οι αλυσίδες - Το έστρωσε σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

 

Απίστευτη ταλαιπωρία αυτή την ώρα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στις Ράχες της Φθιώτιδας, όπου έχουν ακινητοποιηθεί δεκάδες οχήματα, λόγω του χιονιά. Το οδόστρωμα έχει πιάσει πάγο και τα οχήματα κινούνται με μεγάλη δυσκολία ή και καθόλου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν στο 260ό χιλιόμετρο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων δίπλωσαν νταλίκες και ακινητοποιήθηκαν, ενώ το μποτιλιάρισμα νωρίτερα ξεπερνούσε τα 20 χιλιόμετρα!

 

Χρειάστηκε, ωστόσο, να δημιουργηθεί όλο αυτό το πρόβλημα για να ανακοινώσει η αστυνομική διεύθυνη Φθιώτιδας την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών σε όλο το οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας.

 

Αρχικά, δε, όπως αναφέρουν αναγνώστες του protothema.gr  η τροχαία ενημέρωνε πως η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, ενώ λεωφορεία, φορτηγά και ΙΧ, λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω ήταν ακινητοποιημένα! Η ταλαιπωρία διαρκεί για πάνω από 2,5 ώρες ήδη, ενώ πριν από λίγο ξεκίνησε η προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος με τη συνδρομή γερανών της Περιφέρειας Στερεάς, της Πυροσβεστικής, αλλά και ιδιωτών.

 

Παρόμοια είναι και η εικόνα στο παράλληλο οδικό δίκτυο της εθνικής οδού όπου για πολλές ώρες κατευθύνθηκε η κυκλοφορία των Ι.Χ. και φορτηγών που χωρίς αλυσίδες παραμένουν ακινητοποιημένα κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διέλευση.

 

Μεγάλα προβλήματα στην Ευρυτανία

 

Παραμένουν παροδικά τα προβλήματα στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου όπου δίδεται η μάχη με τα μηχανήματα να παραμείνει ανοιχτός. Ο δρόμος από το Καρπενήσι προς το Αγρίνιο είναι ανοιχτός και χωρίς προβλήματα ενώ βρίσκονται εκεί συνεχώς μηχανήματα για να παρεμβαίνουν όταν είναι απαραίτητο. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία στο δρόμο από το Καρπενήσι προς το χιονοδρομικό κέντρο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ήδη μηχανήματα βρίσκονται σε όλο το οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας για να αντιμετωπιστούν τα οποιοδήποτε ενδεχόμενα. Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί το βράδυ θα υπάρχει πρόβλημα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που αναμένεται. Στους δρόμους πέφτουν τόνοι από αλάτι για να αντιμετωπιστούν ακόμη και οι πιο έκτακτες συνθήκες. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση του δρόμου Λαμίας προς Καρπενήσι το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται από την πλευρά της Φθιώτιδας. Εκεί έχουν διατεθεί περισσότερα από 7 μηχανήματα για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

 

Πάγωσε όλη η χώρα

 

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ανατολικής Ηπειρωτικής Ελλάδας και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ήδη και στην Αττική χιονίζει από τα ξημερώματα στα βόρεια προάστια, στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα, όπου ειδικά σε μεγαλύτερο υψόμετρο το χιόνι είναι πιο πυκνό, ενώ από τις 8.30 το πρωί, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω.

 

Ενδεικτικές του ψύχους που επικρατεί είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις 08:00 το πρωί: 

Στο Μέτσοβο: -8°C

Στο Νευροκόπι: -8°C

Στην Ορεινή Φωκίδα: -7°C

Στην Καστοριά: -6°C

Στην Φλώρινα: -6°C

(Πηγή: meteo.gr)

 

Στις περιοχές αυτές μάλιστα, η αίσθηση του κρύου έφτασε τους -14°C, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει το μηδέν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Μικροπροβλήματα έχουν καταγραφεί και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο αλλά και οι πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.