Επικαιροτητα

Βιβλική καταστροφή στην Κεφαλονιά

Διακοπή κυκλοφορίας στο επαρχιακό δίκτυο από πτώσεις βράχων και δέντρων - Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται μετά τις 9 το βράδυ.

 

 

Δρόμους - χειμάρρους, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, πτώσεις βράχων και δέντρων και διακοπή ρεύματος, είναι μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά από το πρωί της Παρασκευής. Η τρίωρης διάρκειας σφοδρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ήδη μεγάλες καταστροφές, ενώ μέχρι αυτή την ώρα η βροχή δεν έχει σταματήσει. Μάλιστα, η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει νέα επιδείνωση του καιρού απόψε, μετά τις 9 το βράδυ.

 

Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε από το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Σύμφωνα με τον κύριο Παναγή Δρακουλόγκωνα, αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Σε όλο το νησί 18 συνεργεία του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. 

 

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται και από την πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί, καθώς από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα ολόκληρη η Κεφαλονιά, όπως και το γειτονικό νησί της Ιθάκης, όπου όμως δεν σημειώθηκαν καταστροφές, παρέμενε στο σκοτάδι. 

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.