Επικαιροτητα

Ένα εγχείρημα αλληλεγγύης στην... Τρίπολη!

Καφές σε… αναμονή! Μια κίνηση αλληλεγγύης που εξαπλώνεται σταδιακά σε διάφορες πόλης της χώρας, ανάμεσα τους και η… Τρίπολη!

 

 

Στόχος του Καφέ αναμονής ή αλλιώς Caffè sospeso, όπως έγινε γνωστός εδώ και 100 χρόνια στη Νάπολη, όπου γεννήθηκε η ιδέα είναι το να μάθουμε να βοηθάμε με τον πιο απλό τρόπο έμπρακτα ο ένας τον άλλον. Με ποιο τρόπο; Πληρώνοντας ένα καφέ, ένα ψωμί, ένα γάλα, λίγο κρέας, φρούτα και κάθε λογής προϊόντα για κάποιο συνάνθρωπό μας, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, να τα αποκτήσει. 

 

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κόβει και κρατάει σε ένα ξεχωριστό κουτί την απόδειξη του προϊόντος σε αναμονή, που έχει εισπράξει και την δίνει σε όποιον του ζητήσει το προϊόν σε αναμονή. 

 

Μια τέτοια επιχείρηση λοιπόν υπάρχει και στην Τρίπολη. Το "Eat me" αλλά και το Café Segreto έχουν γίνει μέρος αυτής της αλυσίδας αλληλεγγύης και περιμένουν από όλους εμάς να αποδείξουμε, πως παρά την κρίση κάποιες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, παραμένουν αλώβητες!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.