Επικαιροτητα

Διημερίδα οδικής ασφάλειας στο Λουτράκι

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και τη στήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

 

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και τη στήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, πραγματοποίησαν την 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λουτράκι Κορινθίας, διημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια.


Η διημερίδα απευθύνθηκε σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και δημότες της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της οδικής ασφάλειας και της ασφαλούς οδήγησης.


Ειδικότερα, προχθές (24.9.2015) και από την 09:30 ώρα έως την 11:30 ώρα, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Μέγαρο Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε  ομιλία, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, καθώς και από άλλους εξειδικευμένους ομιλητές, για θέματα οδικής ασφάλειας, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής.


Χθες (25.9.2015) και από την 09:30 ώρα έως την 12:00 ώρα, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε ομιλία, από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Πανούση, τον Εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γεώργιο Πετρίτση, τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιόνη, την Αναπληρώτρια Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο Κωσταντία Κορώνη, τον Διευθυντή Αστυνομίας Κορινθίας Ταξίαρχο Ανδρέα Τσαουρδά, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ευάγγελο Πιπέρι, τον Εκπρόσωπο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Πλωτάρχη Δρακούλη Κούβαρη,  τον Πρόεδρο Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κ. Δημήτριο Μιχελακάκη, τον Διευθυντή Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σπυρίδων Μπαλή, τον οδηγό αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού κ. Λώρη Μελετόπουλο, την πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" (Ι.Ο.ΑΣ.) κα. Βασιλική Μυλωνά, και τον Εκπρόσωπο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Διευθυντή τοπικής εφημερίδας κ. Σπυρίδων Γιαλοψό, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των θρησκευτικών και στρατιωτικών Αρχών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής.

 


Στο πλαίσιο οργάνωσης της διημερίδας, προχθές 24.9.2015 και με την ολοκλήρωση των ομιλιών, στον αύλειο χώρο του Συνεδριακού Μεγάρου Λουτρακίου, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, μαζί με τους εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" (Ι.Ο.ΑΣ.), εγκατέστησαν Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδεύτηκαν σε κανόνες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας.


Επιπλέον, χθες 25.9.2015, στον ίδιο χώρο και με το τέλος των ομιλιών, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, μαζί με τους εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" (Ι.Ο.ΑΣ.), τοποθέτησαν προσομοιωτές οδήγησης, όπου οι παρευρισκόμενοι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βίωσαν και έμαθαν, για την επικινδυνότητα της οδήγησης, χρησιμοποιώντας τους ειδικούς προσομοιωτές, ενώ την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες 17:00 έως 21:00, στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" (Ι.Ο.ΑΣ.), εγκατέστησαν τους ειδικούς προσομοιωτές για τον ίδιο σκοπό, απευθυνόμενοι στους κατοίκους της περιοχής.

 


Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων μέσα από τη συμμετοχή της στην διημερίδα, ενημερώνοντας τους μαθητές, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους οδηγούς και τους χρήστες των οδικών δικτύων, ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.