Επικαιροτητα

Κοπή πίτας Ναού Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης

Την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Τριπόλεως έκοψαν το εσπέρας της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

 

 

Η κοπή της πίτας έγινε παρουσία των Ιερέων και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού με την συμμετοχή Κληρικών της Τριπόλεως, αρχόντων, ενοριτών και φίλων της ενορίας.


Η εκδήλωση αυτή ήταν αποτέλεσμα συνδιοργανώσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας "Η Αγία Αικατερίνη" Τριπόλεως. 

 


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα έκανε αναφορά στην ιστορία της ενορίας της Αγίας Αικατερίνης και στον ιστορικό τόπο ( Παλουκόραχη ) που ο Ναός είναι χτισμένος.


Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Δ. Παυλής και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τραγούδια από την παραδοσιακή χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως.

 


Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους οι οποίοι κοπίασαν δια την επιτυχημένη οργάνωση της ως άνω εκδηλώσεως καθώς και σε όλους όσους παρέστησαν σε αυτήν.


Ιερεύς Γεώργιος Κωστόγιαννης 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.