Επικαιροτητα

Αναζητούνται τα "χαρισματικά παιδιά" της Τρίπολης

Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για τις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου που θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη στις 24 Ιανουαρίου 2016.

 

Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου. 

 

 

Το CTY του διεθνούς φήμης πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με στόχο να αναδείξει χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες τους. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 9.000 μαθητές από 120 χώρες συμμετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY τα οποία πραγματοποιούνται σε 30 camps σε όλον τον κόσμο (ΗΠΑ, Ελλάδα, Ιρλανδία, Χονγκ Κονγκ και αλλού), και επιπλέον 13.000 μαθητές παίρνουν μέρος σε online μαθήματα.

 

Μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του πανεπιστημίου Johns Hopkins με το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το CTY Greece ξεκίνησε το 2013 τη λειτουργία του στην Ελλάδα.

 

Το Κέντρο, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Τα προγράμματα που παρέχει είναι: διαδικτυακά (on line), μονοήμερα ή  Σαββατοκύριακου και θερινά. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου μπορούν να λάβουν υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.  

 

Από το 2013 έως το 2015 περισσότεροι από 3.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου  σε 14 πόλεις και δίνουν πρόσβαση στα προγράμματα του Κέντρου. Μόνο κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2014- 2015, 500 μαθητές παρακολούθησαν μονοήμερα και διήμερα προγράμματα, 150 μαθητές τα διαδικτυακά μαθήματα και 183 μαθητές τα θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές έλαβαν υποτροφία για τα θερινά προγράμματα με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.

 

Εξετάσεις

 

Για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του Κέντρου οι μαθητές αξιολογούνται σε ειδικές εξετάσεις με βάση τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων (SCAT) και (STB) που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins. Το τεστ αξιολόγησης SCAT περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στη γλώσσα και τα μαθηματικά, ανάλογα με την ηλικία των υποψηφίων και επιτρέπει την εγγραφή σε μαθήματα, τόσο θετικών όσο και ανθρωπιστικών επιστημών. Το τεστ STB εξετάζει τη χωρική αντίληψη του μαθητή και επιτρέπει στους επιτυχόντες την εγγραφή αποκλειστικά σε μαθήματα θετικών επιστημών. Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία.

 

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου: http://www.cty-greece.gr/el

 

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines και υποστηρικτές το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Hellenic Hope.

 

Για περισσότερες πληροφορίες 2310 332 625, 2310 398 253, www.cty-greece.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.