Επικαιροτητα

Δριμύ κατηγορώ κατά Δημοτικών Συμβούλων

Διαβάστε τα όσα ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι κάτοικοι Βαλτεσινίκου - μέσω της Συντονιστικής επιτροπής που έχουν δημιουργήσει - για Δημοτικούς Συμβούλους της Γορτυνίας με επίκεντρο το θέμα των τελών ύδρευσης...

 

 

Εχθές Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση κατοίκων Βαλτεσινίκου, μετά ανοιχτή πρόσκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βαλτεσινίκου. Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου παραβρέθηκε με εκπροσώπους της και συμμετείχε στην συζήτηση.

 

Δυστυχώς όπως το είχαμε προβλέψει, έγινε μία άνευ ουσίας συγκέντρωση, κάτω από την πίεση της ολιγόμηνης δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου και της αυξανόμενης αποδοχής που τυγχάνει, όσο περισσότεροι δημότες του Δήμου Γορτυνίας ενημερώνονται για τους λόγους που έχει δημιουργηθεί. Αυτό σε απάντηση των ισχυρισμών των Δημοτικών μας Συμβούλων, ότι η συνέλευση είχε προγραμματισθεί από καιρό και γίνεται για να ενημερωθούμε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας.

 

Πέραν των εκπροσώπων του Τοπικού Συμβουλίου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που εκλέγονται από το Βαλτεσινίκο παραβρέθηκαν περί τα 25 άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει υπογράψει την προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας για τα τέλη ύδρευσης. Η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε σε απολογητικό ύφος για τα πεπραγμένα μέχρι σήμερα και εστιάστηκε κυρίως σε κριτική κατά της δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής. Μάλιστα έγινε επίσημη πρόταση από τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους, να αποσυρθεί η κατατεθείσα προσφυγή με αντάλλαγμα να γίνει προσπάθεια αλλαγής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα τέλη ύδρευσης.

 

Στο σημείο αυτό η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου θα ήθελε να καταστήσει απόλυτα σαφές ότι δεν υπάρχει ουδεμία πιθανότητα συναλλαγών τέτοιου είδους. Αλλά ακόμα και αν υπήρχε σκέψη, τέτοια ενέργεια νομικά, απαιτεί την ενυπόγραφη σύμφωνη γνώμη όλων των κατοίκων που έχουν υπογράψει την προσφυγή. Πέραν όμως αυτού οι 150 και πλέον συμπολίτες μας που έχουν υπογράψει τόσο την προσφυγή όσο και το εξώδικο έγγραφο της 16ης Αυγούστου 2015 απαιτούν να υπάρξει αλλαγή της απόφασης και πλήρης συμμόρφωση της Δημοτικής Αρχής με τους νόμους και τις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας.

 

Κατά την συγκέντρωση ανακοινώθηκε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μαγουλιανιτών, με επίσημη απόφαση του ΔΣ, συμπαραστέκεται στην προσπάθεια της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου και στον αγώνα των Βαλτεσινικιωτών. Το σχετικό έγγραφο έχει ζητηθεί από τον Σύλλογο Μαγουλιανιτών και θα αναρτηθεί μόλις παραληφθεί.

 

Σήμερα κατατέθηκε και η επίσημη, ολοκληρωμένη μεσοπρόθεσμη πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για το θέμα των τελών ύδρευσης, η οποία και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, καθώς και ζητήθηκε αντίγραφο των πρακτικών της συγκέντρωσης το οποίο θα δημοσιοποιηθεί μόλις παραληφθεί.

 

Για μία ακόμη φορά θέλουμε να τονίσουμε ότι όσο συνεχίζεται αυτή η τακτική αδιαλλαξίας και άρνησης ενός δημοκρατικού διαλόγου, από την Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους του Βαλτεσινίκου στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης, η οποία πέραν της ουσίας, θα αποδεικνύει και στην πράξη την χρηστή διοίκηση του Δήμου Γορτυνίας στο ευαίσθητο θέμα της ύδρευσης.

 

Δείτε ΕΔΩ τις προτάσεις των κατοίκων...

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.