Επικαιροτητα

Πελοποννήσιος ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

Συγχαρητήρια στο  Θανάση Βαλτινό για την ανάδειξή του σε Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016....

 

 

Σήμερα 12 Ιανουαρίου 2016, κατά την πρώτη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του προέδρου του νέου έτους κ. Θανάση Βαλτινού.

 

Ο κ. Θανάσης Βαλτινός είναι μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας της Τρίπολης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021 και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

 

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα του προέδρου κ. Θανάση Βαλτινού

 

Γεννήθηκε στο Καστρί Κυνουρίας το έτος 1932. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα.  Έχει γράψει διηγήματα, μυθιστορήματα και σενάρια για τον κινηματογράφο.  Έχει μεταφράσει αρχαίους τραγικούς για το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, καταλανικά, ιταλικά, σουηδικά, βουλγαρικά, τουρκικά.  Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων επί τέσσερις θητείες.  Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου του Φεστιβάλ Καννών, το 1990 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το 2001 με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, το 2002 με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη.  Το 2003, του απενεμήθη ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι μέλος της Academia Scientiarum et Artium Europae.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.