Πανελλαδικες 2021

Πανελλήνιες 2021: Που θα κυμανθούν οι βάσεις

Mπαίνει κόφτης για 25.000 υποψήφιους...

Ειδικό τεχνικό συμβούλιο φαίνεται ότι θα χρειαστούν φέτος για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021.

Περισσότεροι από 25.000 υποψήφιοι αναμένεται να μείνουν τελικά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τα περσινά δεδομένα, από 10.000 -12.000 νέους και νέες που έμεναν συνήθως έξω λόγω των βαθμολογικών δεδομένων που ετησίως αναδιαμορφώνονταν ανά επιστημονική κατεύθυνση.

Τα δεδομένα σπρώχνουν τους θεματοδότες του υπουργείου Παιδείας σε πιο βατά θέματα φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, που αναμένεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Ωστόσο, ούτε αυτό λύνει το πρόβλημα καθώς έτσι οι κατώτερες βαθμολογίες εισαγωγής θα αυξηθούν και μπορεί να δούμε τα αντίστροφα αποτελέσματα και υποψήφιους να μην μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βαθμολογίες άνω των 10.000 μορίων.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι προσομοιώσεις που θα πρέπει να τρέξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο χρονικό διάστημα ίσως να δημιουργήσουν το αίτημα το κατώτερο ποσοστό που δόθηκε για τη διαμόρφωση της Ελάχιστης Βάσης στα ΑΕΙ, να πέσει από 0,80 στο 0,60.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.