Πανελλαδικες 2021

Πανελλήνιες 2021: Οι σχολές στις οποίες αυξάνονται οι εισακτέοι

Σε ποιες μειώνονται

Κατά 555 μειώνεται ο αριθμός εισακτέων για τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ο συντελεστής ο οποίος ορίστηκε στα πανεπιστήμια θα λειτουργήσει ως σημαντικός παράγοντας για τη διαμόρφωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Η νέα προσθήκη, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία αποτελεί ακαδημαϊκό κριτήριο για την εισαγωγή στα ελληνικά Ιδρύματα και επηρεάζει κυρίως τις σχολές που σημειώνουν χαμηλές «πτήσεις» τα προηγούμενα χρόνια στις βάσεις εισαγωγής.

Εάν κάποιος υποψήφιος έχει επιδόσεις χαμηλότερες από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία προκύπτει από το συντελεστή που όρισαν τα πανεπιστήμια και από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο, δεν θα έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί σε κάποιο τμήμα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.