Πανελλαδικες 2021

Πανελλήνιες 2021: Οι έξι σχολές που έχουν προοπτικές καριέρας

Καταλύτες η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η γεωγραφική θέση

Οι φετινές πανελλήνιες στα ανώτατα ιδρύματα θα αφήσει πολλά τμήματα με ελάχιστους πρωτοετείς (πιθανόν και λιγότερους των 10), κάτι που θα ωθήσει και τα ίδια τα ιδρύματα σε αποφάσεις για τη μελλοντική στρατηγική και χωροταξική αναδιάρθρωσή τους. Καταλύτης θα είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Άλλα τμήματα θα τα σπρώξει να μετουσιωθούν στις νέες Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών που σχεδιάζει τώρα το υπουργείο Παιδείας, για αν αντικαταστήσουν τα παλιά ΤΕΙ αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». «Σε αρκετά προγράμματα σπουδών καταλυτικός παράγοντας για το σύνολο των προτιμήσεων είναι η γεωγραφική θέση» αναφέρει ο σύμβουλος σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού Χρήστος Ταουσάνης.

Τα τμήματα που προσφέρουν προοπτικές καριέρας και ενδεχομένως να επηρεαστούν από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι τα εξής έξι:

Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διεθνές Πανεπιστήμιο,

Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.