Πανελλαδικες 2023

"Ως εδώ! Τα δάκρυα στέγνωσαν, η οργή ξεχειλίζει!"

Άρθρο του υποψηφίου βουλευτή Αρκαδίας με το ΚΚΕ, Ασημόπουλου Γιώργου, για τα ζητήματα της υγείας.

Η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος, είναι υπεύθυνη γι' αυτήν την κατάσταση. Ως εδώ! 

Μια γυναίκα ξεψυχά πάνω σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου σε ένα νησί όπου το «θαύμα» των τουριστικών ομίλων σπάει κάθε χρόνο ρεκόρ κερδοφορίας. Μια έγκυος πεθαίνει μαζί με το αγέννητο παιδί της μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, επειδή καθυστέρησε το ασθενοφόρο, εκεί όπου ξεδιπλώνονται επίσης «μεγάλα σχέδια» για τον Τουρισμό και τις Μεταφορές. 

Δεν πρόκειται για αντίφαση αλλά για το αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιούν με σκυταλοδρομία όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Ο λαός πληρώνει τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της Υγείας που προωθούν με μοιρασμένους ρόλους ως κυβέρνηση και ως «αντιπολίτευση», με αποκορύφωμα την περίοδο της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια. 

Αυτή η πολιτική αφήνει απροστάτευτο τον λαό και ανοίγει «πεδίο δόξης» για την επιχειρηματική δράση.

Πόσα παρόμοια  περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά και στο νομό μας όπου είτε δεν υπάρχουν ασθενοφόρα όπως μέχρι πρόσφατα στο ΚΥ Τροπαίων, είτε παραμένουν παρκαρισμένα λόγω έλλειψης προσωπικού όπως στα ΚΥ της Γορτυνίας με  2 ασθενοφόρα και μόλις  3 οδηγούς  (και αυτούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) που καλύπτουν τη λειτουργία του ενός για μια βάρδια το 24ωρο, ή στην Κυνουρία … κ ά

Τα γεγονότα αυτά καθημερινά επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο αυτό που βροντοφώναζαν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, κυρίως οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας στους δρόμους μετά την τραγωδία των Τεμπών: "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας". Και δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν τα κέρδη κάποιων λίγων. Δίνουν τα κονδύλια που υπάρχουν, όσα τέλος πάντων υπάρχουν, σε άλλες δομές, για άλλες ανάγκες, κυρίως σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους - που δεν ξέρουν έτσι και αλλιώς τι έχουν - και δεν υπολογίζουν τη ζωή των ανθρώπων, των συνανθρώπων μας, του λαού μας..

Έτσι  στις προηγούμενες ελλείψεις, γιατί και τότε το προσωπικό, μαζί με όλους αυτούς που τώρα συνταξιοδοτήθηκαν ή τους επικουρικούς που τελειώνουν οι συμβάσεις τους, ήταν πάρα πολύ λίγο, προστίθενται νέες  με αποτέλεσμα να θρηνούμε πάλι θύματα.

Μάλιστα, από μια σειρά «λαγούς» του συστήματος αυτά τα τραγικά συμβάντα αξιοποιούνται ως πρόσχημα για να παρουσιάζονται ως «μονόδρομος» όλα τα μέτρα που έχουν οδηγήσει στο σημερινό χάλι του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Στο έδαφος των τραγικών ελλείψεων, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν «σήμα» για ένταση της εμπορευματοποίησης, μέσα από τις περιβόητες «συμπράξεις» με τον ιδιωτικό τομέα, την αξιοποίηση με το «αζημίωτο» υπηρεσιών από κλινικάρχες και άλλους επιχειρηματίες που θησαυρίζουν από το τσάκισμα της πιο στοιχειώδους λαϊκής ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος της ΝΔ που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε νοσοκομείο να δίνει σε ιδιώτες τις δευτερογενείς διακομιδές ήρθε σε συνέχεια ανάλογης τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 για σύναψη τέτοιων συμβάσεων, και ενώ ήδη μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μοιράζονταν σε ασθενείς τα γνωστά διαφημιστικά φυλλάδια για ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που το κράτος έχει να αγοράσει ασθενοφόρα από το 2015, που την περίοδο 2019 - 2022 έγιναν μόλις 46 προσλήψεις για 450 συνταξιοδοτήσεις στο ΕΚΑΒ, που στην Αττική σήμερα λειτουργούν λίγο πάνω από τα μισά διαθέσιμα ασθενοφόρα, ενώ το 2016 λειτουργούσαν - όπως κατήγγειλαν τότε οι εργαζόμενοι - 60 από τα 140 οχήματα.

Στο έδαφος της τραγωδίας που έζησε ο λαός κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πληρώνοντας βαρύ το τίμημα της λογικής «κόστους - οφέλους», ήρθαν χθες οι κυνικές δηλώσεις υποψηφίου της ΝΔ, προαναγγέλλοντας «καιάδα» για τους καρκινοπαθείς, αφού η περίθαλψή τους θεωρείται «δυσβάσταχτο κόστος» για το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων.

«Εργαλείο» για την απάνθρωπη αυτή κοστολόγηση δεν είναι άλλο από τα DRG's που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συστάσεις της ΕΕ να εφαρμόσει για όλα τα νοσοκομεία.

Αυτά «κοστολογούν» στα ...«κοστολογημένα» προγράμματά τους, για τα οποία τσακώνονται τις μέρες αυτές τα αστικά κόμματα, που την ίδια ώρα συνυπογράφουν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Εκεί όπου συμπεριλαμβάνονται και νέα βήματα για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. 

Το δίλημμα λοιπόν προβάλλει για μια ακόμα φορά ξεκάθαρα: «'Η με τα κέρδη των λίγων ή με τις ζωές των πολλών». Σε αυτό το δίλημμα το ΚΚΕ παίρνει θέση χωρίς αστερίσκους: Με τη ζωή του λαού, με τις ανάγκες του, όχι με τα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό είναι και το μοναδικό κριτήριο για τον λαό μπροστά στις κάλπες της 25ης Ιούνη, ώστε να βγει ακόμα πιο δυνατός, με ένα ΚΚΕ ισχυρό, για να παλέψει από καλύτερες θέσεις για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου, κόντρα στην επιχειρηματική δράση, που σμπαραλιάζει κάθε δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης σε σύγχρονες, αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.