Επικαιροτητα

Μετρά Περιφέρειας για την Ελονοσία

"Δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (Ελονοσία) με πεδίο εφαρμογής την Περιφέρεια Πελοποννήσου".

 

Φορέας χρηματοδότησης της σύμβασης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών ελέγχου, επιτήρησης (επιδημιολογικής και εντομολογικής) και επαγρύπνησης της Ελονοσίας, νόσου που προκύπτει από έντομα διαβιβαστές, με τη δημιουργία τουλάχιστον δυο δομών επιτήρησης της Ελονοσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ακολούθως:

 

Περιοχή Α - Δήμος Ευρώτα, Π.Ε Λακωνίας με έδρα τη Σκάλα Λακωνίας

Περιοχή Β - Π.Ε Αργολίδας, Π.Ε Αρκαδίας, Π.Ε Κορίνθου και Π.Ε Μεσσηνίας, με έδρα την Τρίπολη.

 

Σε κάθε περιοχή ανάλογα με τον αριθμό των μεταναστών τον αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων και τις αυξομειώσεις λόγω μετακίνησης τους θα γίνεται προσαρμογή των στοχευμένων δράσεων. 

 

Σκοπός της υλοποιήσεις της παρούσας δράσης είναι η συνέχιση και εντατικοποίηση των στοχευμένων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα έτη, ώστε να επιτευχθεί ο δραστικός περιορισμός της μετάδοσης της ελονοσίας.

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.