Επικαιροτητα

Πωλούνται δύο μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Κλείδωσαν τελικά οι προς πώληση λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την Κομισιόν που διεξήχθησαν το τελευταίο 48ωρο στις Βρυξέλλες.

 

Στη συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες στη βελγική πρωτεύουσα αντιπροσωπεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την DG Comp προβλέπεται ότι θα πωληθούν οι μονάδες Μελίτη I στη Φλώρινα (ισχύς 330 MW), η άδεια για τη Μελίτη II (450 MW) και οι δύο μονάδες στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας (600 MW) μαζί με τα ορυχεία που τις τροφοδοτούν.

Αν και παραμένουν σε εκκρεμότητα δύο ελληνικά αιτήματα, να παραταθεί η ζωή των παλαιών σταθμών Αμυνταίου και Καρδιάς (από 17.500 σε 32.000 ώρες) και να απομειωθούν οι ποσότητες πώλησης ενέργειας μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, όπως λένε στα «ΝΕΑ» πηγές του ΥΠΕΝ, δεν πρόκειται να μπλοκάρουν τη συμφωνία.

 

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.