Επικαιροτητα

ΣΚΙΡΙΤΙΔΑ: Έργο ακούν κι έργο δε βλέπουν...

Είναι αλήθεια πως όταν μιλάμε για δημόσια έργα πρέπει να έχουμε ως πρώτη λέξη στο μυαλό μας την καθυστέρηση. Γραφειοκρατία, υπογραφές, αποφάσεις, χρηματοδότηση, δημοπρασία έργου, είναι όροι σχεδόν τρομακτικοί για μία γρήγορη (ή έστω κανονική) αποπεράτωση του οποιουδήποτε έργου στην Ελλάδα.

 

Ένα από αυτά, που έχει καθυστερήσει αρκετά είναι η αλήθεια, αφορά την Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους προορισμούς του Νομού. Ο λόγος για τα έργα βελτίωσης στο "Οδικό δίκτυο Κολλινών - Βλαχοκερασιάς" (στην περιοχή του Δάσους Σκιρίτιδας) το οποίο έχει αρχίσει και γίνεται ένας από τους πιο περιζήτητους νέους προορισμούς της πανέμορφης Αρκαδίας.

 

Η συγκεκριμένη περιοχή διακρίνεται για την άγρια ομορφιά της ανεξερεύνητης αρκαδικής φύσης, συνδυάζει απίστευτα μονοπάτια μέσα σε γραφικά χωριουδάκια ενώ ως κορωνίδα στο τελείωμα του Δάσους υπάρχει η Αρκαδική Οικολογική Φάρμα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Αρκαδία και μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

 

Η πρόσβαση, λοιπόν, στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι από δύσκολη έως επίπονη λόγω του οδικού δικτύου. Δρόμος στενός, γεμάτος στροφές και άκρως επικίνδυνος για τη μεταφορά των κατοίκων, των μαθητών και φυσικά των επισκεπτών της περιοχής η οποία αναπτύσσεται τουριστικά με μια σειρά οργανωμένων δράσεων, όπως το Skiritida Run, το οποίο εδώ και δύο καλοκαίρια συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου.

 

Την αναγκαιότητα λοιπόν, κατασκευής του δρόμου, την έχουν αντιληφθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ωστόσο παρά το γεγονός ότι σε Περιφερειακό Συμβούλιο του περασμένου Μάρτη ψηφίστηκε ομόφωνα η υλοποίηση του έργου "Οδικό δίκτυο Βλαχοκερασιάς - Κολλινών", μέχρι και σήμερα δεν έχουν αρχίσει οι εργασίες.

 

Η αγωνία τόσο των κατοίκων όσο και των επενδυτών (ξενοδοχεία, Φάρμα) της περιοχής που όλο αυτό το διάστημα έργο ακούν κι έργο δε βλέπουν, μεγαλώνει και το ερώτημα "Θα υλοποιηθεί η υπόσχεση αλλά και η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου";

 

Η τελευταία τοποθέτηση για το θέμα ήρθε από τον Περιφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο οποίος τη Δευτέρα (04/12), σχολίασε στο www.arcadia938.gr πως "Η μέχρι τώρα καθυστέρηση οφείλεται σε αλλαγή του νόμου για τη διενέργεια των δημοπρασιών έργων όπως το συγκεκριμένο". 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.