Επικαιροτητα

Δάσκαλος μεταμφιέστηκε σε ζητιάνο έξω από το σχολείο του

Δάσκαλος μεταμφιέστηκε σε ζητιάνο, κάθισε έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας στη Ράχη και περίμενε να δει αντιδράσεις από τους μαθητές του.  

 

Μεταμφιέστηκε σε ζητιάνο, κάθισε έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας στη Ράχη και περίμενε να δει αντιδράσεις από τους μαθητές του. Ήταν τόσο πιστευτός που δεν τον αναγνώρισε ούτε ο διευθυντής του σχολείου.

Ο λόγος για ένα δάσκαλο του εν λόγω σχολείου ο οποίος προχώρησε σε ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πείραμα. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του messinialive.gr ο δάσκαλος μεταμφιέστηκε σε επαίτη και κάθισε έξω από το σχολείο, χωρίς κανείς από τους μαθητές του να τον αναγνωρίσει ή να υποψιαστεί το παραμικρό. Ο δάσκαλος φορώντας παλιά ρούχα, σχεδόν κουρέλια, ήταν τόσο πιστευτός στο ρόλο του ως ζητιάνος που ούτε ο διευθυντής δεν τον αναγνώρισε!

Καθόταν το πρωί έξω από το σχολείο, κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε με αρκετά ορθογραφικά λάθη, ώστε να είναι πιο πολύ πιστευτός στο ρόλο του : «Δεν θέλω τη λύπη σας, αλλά ούτε τα λεφτά σας, μόνο την αγάπη σας θέλω, για να γεμίσουμε πολλά σακιά με τρόφιμα για τα παιδιά του κόσμου. Θα είμαι και αύριο εδώ, την ίδια ώρα να σας περιμένω. Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Ο Ζητιάνος».

Σκοπός του δασκάλου, που μίλησε στο MessiniaLive, ήταν, μέσω της δραματοποίησης να παρακινήσει τα παιδιά, ώστε να δει αν θα τον βοηθούσαν και με ποιόν τρόπο. Ήθελε να προκαλέσει μια κινητοποίηση, ένα ψυχολογικό σοκ, ώστε να παρακινήσει τα παιδιά και να δει τις αντιδράσεις τους, όταν αυτά έρχονται αντιμέτωπα με κοινωνικά προβλήματα που έρχονται στην πόρτα τους. 

Ο στόχος ήταν να μάθουμε να προσφέρουμε σε αυτόν που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, στον ανήμπορο, σε αυτόν που έχει ανάγκη μια χείρα βοηθείας για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. 

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Πηγή: in.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.